Органічні стандарти встановлюють правила ведення сільськогосподарського виробництва

22 лютого 2017 року

     21 лютого 2017 року на запрошення факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК для магістрів спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» відкриту лекцію «Екологічна сертифікація та маркування відповідно до стандарту ДСТУ/ISO 14024» прочитала координатор проектів Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Галина Бузан.

 

     Такі заходи для студентів магістратури, які навчаються на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, ми проводимо не вперше, говорить організатор зустрічі старший викладач Володимир Шапошнік. Цього разу лектор відкрила багато визначень з екологічної сертифікації та в деяких випадках спростувала хибні уяви про екологічне маркування та запобігання підробок цього маркування. Вона розкрила переваги екологічно сертифікованої та маркованої продукції, стан екологічної сертифікації продуктів харчування, а також детально і поетапно обговорила процеси, які пов’язані з проходженням екологічної сертифікації продукції в Україні і світі.

 

     Активну участь в дискусії взяли завідувач кафедри Владислав Сухенко та доцент Наталія Медведєва, а студенти проявили зацікавленість щодо проходження переддипломної практики на базі «Живої планети». Відразу три студенти вже обмінялись з Галиною Бузанко координатами та готові негайного почати роботу. Результатом же співпраці будуть розроблені критерії до хлібо-булочних виробів і м’ясо-молочної продукції та затвердження екологічного стандарту, де авторами будуть наші магістри майбутні фахівці у галузі сертифікації та стандартизації України.

Тетяна Розбицька,
аспірант кафедри стандартизації та сертифікації
сільськогосподарської продукції 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook