Роботу наукового гуртка «Овочівник» на два дні перенесли на виставку «Фрукти. Овочі. Логістика»

25 лютого 2017 року

     Лютневе виїзне засідання наукового гуртка «Овочівник» відбулось у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», де проходила міжнародна виставка «Фрукти. Овочі. Логістика» та практичні семінари для фахівців плодоовочевої галузі.
     Студенти познайомились з новими колекціями сортів і гетерозисних гібридів овочевих і баштанних культур, садивним матеріалом, сільськогосподарською технікою, обладнанням для краплинного зрошення, фертигації, транспортування, зберігання та пакування продукції.

 

 

     Насичена бізнес-програма виставки включала і два практичні семінари для успішного господарювання у цей складний для наших виробників час. Своїм досвідом поділилися фахівці вітчизняних господарств, компаній та іноземні фахівці. Так, на семінарі «Ефективні технології вирощування овочевих культур. Ділимося досвідом» представник компанії «Професійне насіння» продемонстрував овочеві новинки від передових насіннєвих компаній, які працюють на ринку України. І гуртківці вкотре переконались, що вирішальним фактором в овочівництві є інтенсивні технології вирощування, у яких важливе місце займає сорт або гетерозисний гібрид для різних напрямів споживання та технологій вирощування. Були представлені і помилки у вирощуванні основних культур.

 

 

 

    

 

 

    Досвіду виробництва часнику і квасолі був присвячений семінар «Часник, квасоля. Технології вирощування та доробки на основі сучасних машин та обладнання», організований НВК «Роста». Тут були представлені сучасні машини для вирощування та обладнання для післязбиральної доробки культур. Особливо цікавим виявилося вирощування квасолі та часнику координатним способом (застосування такого способу вирощування відрізняється тим, що сівалки формують посівні квадрати для культур, оптимально використовуючи площу живлення та забезпечуючи раціональне використання земельної ділянки). Зацікавленість у студентів викликала й інформація щодо використання для квасолі й часнику біоплівки, як це часто практикується на європейських полях. Вона має здатність розкладатись протягом вегетаційного періоду культур, покращуючи умови їх вирощування та збагачуючи ґрунт органічними речовинами. Та існує ще багато питань щодо використання такої плівки, тож цей спосіб потребує наукових досліджень, взятися за які цілком можуть і наші гуртківці.  

 

   

 

     На цих семінарах ми вкотре переконались, що за правильного підходу до вирощування і маркетингу, виробництво овочевих культур є високорентабельним, навіть в сезон перевиробництва.

Ірина Бобось,
керівник наукового гуртка «Овочівник»
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook