Харчування в університетських їдальнях має бути якісним і доступним

21 лютого 2017 року

     21 лютого 2017 року. Університет – то потяг, що рухається вперед, і в кожному його вагоні повинен бути порядок. Одним з таких вагонів є університетська служба закладів харчування, розпочинаючи актуальну нараду з питань її діяльності зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. У роботі взяли участь представники ректорату, співробітники служби закладів харчування, голови обох профкомів університету, представники Студентської організації та інші.

     Якісна підготовка фахівця складається з багатьох складових, в тому числі і соціально-побутових умов та харчування, підкреслив ректор. Якісні зміни в системі харчування помітні ще з 2015 року, і зараз система працює. Але маємо ще багато проблем з економічних складових: за підрахунками економістів цього року університет має сплатити 44 млн грн тільки за компослуги, тобто потрібно залучати всі резерви. Одним з них є харчування, яке за належної організації роботи служби, приноситиме суттєві прибутки. Поки що ж воно збиткове.

     Ректор підняв питання, що потрібно зробити, аби забезпечити оптимальне співвідношення ціни і якості, говорив про необхідність розширення асортименту продукції власного виробництва, створення підрозділу, що обслуговуватиме міжнародні заходи (така робота вже розпочалася), закупівлі нового обладнання для їдалень, ефективність використання енергії і води, комплекс заходів по реконструкції центральної їдальні, аби перетворити її на затишне кафе та багато чого іншого.

     Про результати діяльності служба закладів харчування доповів її директор Богдан Дубас. За його словами, служба мала минулорічний оборот у 3,5 млн грн, і все одно заклади харчування, окрім трьох їдалень, залишаються збитковими. При цьому цінова політика в НУБіП така, як і в інших столичних університетах. Богдан Дубас говорив і про те, що потрібно робити для підвищення ефективності роботи служби у поточному році. І першим назвав максимальне охоплення студентського контингенту, яке на сьогодні залишається дуже низьким, реконструкцію їдалень в корпусах. А також поцікавився у присутніх представників Студентської організації, чого чекає від закладів харчування молодь. Він підняв також першочергові на сьогоднішній день питання: допомога по конференц залу, закупівля нового обладнання для кондитерського цеху, спрощення системи заявок на оплату товарів. Щодо останнього, то проректорз науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук та головний бухгалтер Тетяна Кондрицька відразу позитивно відреагували.

    

     Ректор згадав ще один козир, який університет має, але не використовує – факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Його теж слід залучати до загальноуніверситетського комплексу заходів.

     Вадим Ткачук, який опікується сферою харчування, наголосив на необхідності естетичного вигляду закладів харчування, розширення асортименту та мережі його реалізації та інше.
     До розмови долучилися проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, голови профкомів Ростислав Тарасенко і Олексій Муравський, завідувач оздоровчого центру В’ячеслав Крупко, заступник директора служби закладів харчування Любов Андреєва (за її словами, продукція з НДГ часто надходить неналежної якості) та інші. Тож спільної думки дійшли, аби якість була високою, а ціни по карману не били.

Валентин Обрамбальський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook