Успішно завершилось навчання перших двох груп фахівців господарств за напрямом: «Менеджмент заготівлі грубих та соковитих кормів».
Успішно завершилось навчання перших двох груп фахівців господарств за напрямом: «Менеджмент заготівлі грубих та соковитих кормів».
21 лютого 2017 року
НУБіП України
Громадська організація «Аграрний союз України» спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (НУБіП) на базі Навчально-наукового інституту післядипломної освіти НУБіПу утворили постійнодіючий Науковий центр і за участю європейських та українських фахівців розробили курс та організували підготовку фахових працівників за тематикою: «Менеджмент заготівлі грубих та соковитих кормів».
В учбовій програмі зазначеного курсу Європейський досвід заготівлі кормів тісно поєднувався з практикою кормозаготівлі у господарствах нашої країни, викривались найбільш поширені помилками та упущення, що при цьому допускались. Слухачі дізнались не тільки про те, як можливо уникнути помилок, а й опанували інноваційною технологією, деталями і нюансами вирощування і організації заготівлі соковитих і грубих кормів. В процесі навчання і ділових ігор слухачі навчилися самостійно приймати складні, обґрунтовані рішення, виходячи з того, що кожна помилка чи дрібниця при заготівлі кормів може негативно позначитися на вартості раціону, здоров’ї і продуктивності тварин та собівартості молока.
На практичних заняттях слухачі разом з європейськими експертами-професіонали, за привезеними з господарств зразками, аналізували якість заготовлених ними влітку минулого року сінажу та силосу, пов’язуючи їх кормову цінність в залежності від досконалості процесу кормозаготівлі. Представники різних регіонів країни обмінялись досвідом заготівлі кормів у низці господарств країни. Слухачі мали можливість вільно спілкуватись із зарубіжними і вітчизняними спеціалістами - професіоналами в галузі кормозаготівлі та отримати від них відповіді на всі запитання стосовно якісної заготівлі і ефективного використання кормів.
По завершенню навчання слухачі, які успішно пройшли курс підвищення кваліфікації, отримали відповідні сертифікати державного ВНЗ.




З урахуванням інноваційних процесів у рослинництві і тваринництві та змін, що відбуваються у бухгалтерському обліку, законодавстві щодо оподаткування господарств розробляються програми для перепідготовки на базі Навчального центру фахівців відповідних профілів.
Заступник директора ННІ післядипломної освіти
проф. Віктор Пабат