Навчально-методична рада розглянула актуальні питання навчального процесу

21 лютого 2017 року

     20 лютого 2017 р. відбулось перше у цьому році засідання навчально-методичної ради. Після тривалої перерви на канікули накопичилось багато питань, які було винесено на порядок денний.

     Відкрив засідання проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М. доповівши про підготовку історично-презентаційно-іміджевого ювілейного видання до 120 річчя – «НУБіП України. Літопис випускників» який наразі знаходиться в стадії редагування та наповнення.

     Другим питанням розглянули результати зимової екзаменаційної сесії 2016-2017 н.р. про які доповіла начальник навчального відділу Зазимко О.В. Вона підкреслила необхідність своєчасного оформлення деканатами додаткових відомостей для студентів, які складають борги за екзаменаційну сесію.

     Начальник навчально-методичного відділу Кліх Л.В. доповіла про виконання наказу ректора НУБіП України від 30.01.2017 року № 41, означивши основні моменти які сприяютимуть підвищенню якості освітнього процесу в університеті.

     Про порядок призначення соціальних стипендії доповів начальник відділу з соціально-побутового забезпечення Потебня В.В., який зазначив що на цей час вже оформили 233 соціальних стипендії відповідним студентам незахищених верств населення. 

     Доповнив доповідь директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Коваленко В.П. про порядок отримання студентами додаткових 10 балів до академічних стипендій. 
     Про функціонування ЄДЕБО та формування додатків про освіту доповів відповідальний секретар приймальної комісії Шевчук В.М. Також він розповів про організацію і проведення «Всеукраїнської олімпіади НУБіП України для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти» та запропонував до затвердження «Положення про олімпіаду».
     Стан підготовки факультетів до проведення та участі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2016-2017 н.р. розкрили декани факультетів тваринництва та водних біоресурсів – Кондратюк В.М., агробіологічного – Забалуєв В.О., захисту рослин, біотехнологій та екології – Доля М.М.

     Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Єресько О.В. розповів про результати роботи Координаційної групи щодо вдосконалення організації дистанційної освіти в Університеті про означив певні пропозиції з її покращення. 

     Далі на методичні раді відбулась презентація з використання систем on-line опитування в університеті. Декан факультету інформаційних технологій Глазунова О.Г. провела серед членів ради інтерактивне опитування декількома способами з використанням інформаційно-комунікаційних засобів. У першому прикладі мобільні телефони та смартфони деканів та директорів використали як пульти для відповідей у on-line опитуванні. Другим прикладом було продемонстровано систему інтерактивного анкетування із використанням спеціального програмного забезпечення з спеціально призначеними для цього пультами.

     Про електронне оцінювання залишкових знань студентів магістратури доповідала начальник відділу магістерських програм Колесникова О.М. Вона зазначила на низьку явку студентів з деяких спеціальностей, та звернула увагу деканів на необхідності ретельніше перевіряти відвідуваність студентів денної форми навчання аудиторних занять.
     Директор музею історії НУБіП України Лановюк Л.П. виклала у своєму виступі концепцію відновлення роботи Музею історії НУБіП України. Вона представила шляхи розвитку музею та представила план-проект оновленого приміщення музею.
     Про схвалення ліцензійних справ з підготовки фахівців ОС "Магістр" за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» доповів декан економічного факультету Діброва А.Д.

     Заступник директора ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» Петренко Ю.В. представила на схвалення ліцензійні справи з впровадження освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти (професійно-технічне навчання) за професіями: 6141 «Лісоруб»; 6123 «Бджоляр».
     Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Єресько О.В. представив на схвалення акредитаційну справу (первинна акредитація) ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» із підготовки фахівців ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальністю 5.08010102 «Землевпорядкування».
     Про організацію та проведення конкурсу «Інтелектуальна академічна група НУБіП» доповідала начальник навчально-методичного відділу Кліх Л.В. Зокрема вона заначила, що в університеті існують конкурси із спортивних змагань на кафедрі фізичного виховання та творчі конкурси з художнього мистецтва започатковані кафедрою культурології, але відсутній напрям де студенти могли б проявити свої інтелектуальні здібності.

     Наприкінці засідання директори ННІ та декани факультетів доповіли про результати профорієнтаційної роботи факультетів та ННІ за перші два місяці нового року. Прозвітували директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Лакида П.І., декани економічного факультету – Діброва А.Д., факультету аграрного менеджменту – Остапчук А.Д., факультету землевпорядкування – Євсюков Т.О., факультету інформаційних технологій – Глазунова О.Г., факультету конструювання та дизайну – Ружило З.В.).
     Останнім пунктом порядку денного був розгляд поданих рукописів та необхідних супровідних документів навчальних посібників. Був поданий лише один навчальний посібник «Логіка» (автор – к.пед.н., доцент Сподін Л.А.), який і був затверджений та рекомендований до розгляду вченій раді університету.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook