Вдосконалення рейтингової системи діяльності викладача нашого університету на порядку денному робочої групи

17 лютого 2017 року

     15 лютого 2017 року за участі проректора з навчальної і виховної роботи професора Сергія Кваші відбулася чергова нарада членів робочої групи, створеної наказом ректора університету, щодо напрацювання пропозицій для покращення системи рейтингової оцінки роботи науково-педагогічних працівників університету у 2017 році. На початку наради член робочої групи – начальник навчального відділу Оксана Зазимко ознайомила присутніх з підсумками рейтингу роботи НПП за 2016 рік, акцентувавши увагу на показниках, за якими викладачі набрали найбільшу кількість балів, це норми часу викладача, що ґрунтуються на критеріях національного та дослідницького університету, а також навчально-методична робота.

     Сергій Кваша наголосив, що в університеті успішно завершилося підведення підсумків рейтингу роботи викладачів у 2015-2016 навчальному році та 2016 календарному році, а з його результатами всі ознайомилися на початку наради. Проте важливим завданням членів нашої робочої групи, зауважив проректор, є надання пропозицій новоствореній рейтинговій комісії університету на 2017 рік. Можливі три варіанти: перший – залишити напрацьовану роками методику рейтингової оцінки діяльності без змін; другий – внести незначні зміни, або ж третій варіант – запропонувати нову методику. Сергій Кваша надав можливість кожному з присутніх висловити свою думку або надати пропозиції з питання, що обговорювалося. Володимир Козирський, директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловився на підтримку існуючої методики рейтингу, так як вона апробована протягом багатьох років і має стимулюючий характер. Проте завжди матиме місце потреба у її вдосконаленні, посиленні контролю за достовірністю показників та переходу до якості. Він поділися враженнями щодо відрядження до двох провідних університетів Харкова.

     Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова запропонувала створити автоматизовану систему обліку всіх робіт, за якими оцінюється робота викладача за рік. Для цього необхідно кожному НПП створити електронні порт-фоліо, що буде значним кроком вперед, а всі наукові та методичні роботи розміщувати у депозитарії. 

     Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва професор Анатолій Бикін наголосив, що навчальний рік вже давно розпочався, тому вносити кардинальні зміни не доцільно, а от допрацювати показники для оцінки діяльності викладачів на прикладних спеціальностях у спеціалізованих навчальних та наукових лабораторіях необхідно. Тому керівництву університету потрібно стимулювати таку роботу, а викладачам посилити роботу над впровадженням своїх наукових розробок. Активну участь у обговоренні питань рейтингової діяльності викладачів взяли завідувачі кафедр автоматики робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко, стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Владислав Сухенко, заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононеко та інші присутні на нараді.

     Оксана Зазимко проінформувала присутніх, що протягом попередніх двох тижнів всі працівники університету мали можливість подати свої письмові пропозиції щодо рейтингової оцінки роботи НПП. Таких пропозицій від факультетів, ННІ, завідувачів кафедрами та окремих викладачів надійшла значна кількість, проте всі вони стосуються введення до рейтингу нових додаткових показників або збільшення норм часу на вже існуючі показники роботи викладача. Пропозицій щодо зміни методики рейтингової оцінки роботи викладача в поточному році не було надано.

     На завершення професор Сергій Кваша наголосив, що мета рейтингової системи оцінки діяльності науково-педагогічних працівників університету – удосконалюватися кожному з нас та покращувати показники діяльності кожного окремого підрозділу, кафедри, факультеті інституту та університету у цілому. Члени робочої наради одностайно підтримала пропозицію про те, що рейтинг має бути, має постійно вдосконалюватися, т.я. він має стимулюючий характер!

Лариса Кліх,
начальник навчально-методичного відділу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook