Підвищення кваліфікації для завідувачів вірусологічними відділами, провідних лікарів-вірусологів на кафедрі мікробіології, вірусології та біотехнології

16 лютого 2017 року

На кафедрі мікробіології, вірусології та біотехнології 6 лютого 017 року розпочалися курси підвищення кваліфікації для завідувачів вірусологічними відділами, провідних лікарів-вірусологів регіональних державних лабораторій ветеринарної медицини в областях.
Згідно робочої навчально-тематичної програми колектив кафедри, а саме професори Мазур Т.В., Скибіцький В.Г., Яблонська О.В., доценти Козловська Г.В., Мельник М.В., Новіцька О.В. та науковий співробітник УЛЯБП Новгородова О. проведуть лекційні та аудиторні заняття, де поділяться новітніми даними щодо поширення та діагностики особливо небезпечних емерджентних та рідкісних вірусних інфекцій.
Завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології професор Мазур Тетяна Василівна проінформувала завідувачів вірусологічними відділами, провідних лікарів-вірусологів щодо особливостей біобезпеки та біозахисту в лабораторній справі та діагностики хламідіозів і герпесвірусної інфекції тварин.

Перші заняття щодо використання імуносенсорів у гуманній і ветеринарній медицині та діагностики вірусних захворювань за допомогою оптичних біосенсорів на основі поверхневого плазмонного резонансу провела науковий співробітник УЛЯБП Новгородова Олександра.

Новітні дані щодо морфології, хімічного складу, систематики, репродукції вірусів та патогенезу вірусних інфекцій і противірусного імунітету, діагностики реовірусних та ортоміксовірусних інфекцій навів професор Скибіцький Володимир Гурійович.

Доцент Ганна Володимирівна Козловська ознайомила слухачів курсів ФПК із сучасною інформацією щодо поширеного нині нодулярного дерматиту, його діагностики та профілактика і заходів боротьби.

Про використання біологічних, математичних та 3D моделей при проведенні вірусологічної діагностики та зараженні при цьому курячих ембріонів і культур клітин розказала професор кафедри Оксана Валентинівна Яблонська.

Курси підвищення кваліфікації для завідувачів вірусологічними відділами, провідних лікарів-вірусологів регіональних державних лабораторій ветеринарної медицини в областях тривають.


                Професор кафедри Яблонська О.В.
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook