Спартакіада студентів, що проживають в гуртожитках НУБіП України з шахів

13 лютого 2017 року
Гуртожитки НУБіП України №10, №11, читальні зали

Початок змагань: 16 лютого 2017 року (четвер).

Збір команд: 16:00 гуртожиток НУБіП України №10, читальна зала.

Місце змагань: гуртожитки НУБіП України №10, №11, читальні зали.

У спартакіаді серед студентів, що проживають в гуртожитках НУБіП України, беруть участь студенти і слухачі магістратури НУБіП України, які проживають у гуртожитках.

Витяг з Положення про фізкультурно-масову та спортивну роботу в НУБіП України

Пункт 3.7.8. Шахи, шашки

Змагання командні. Склад команди 6 осіб незалежно від статі на кожний тур. Дозволяється робити дозаявку в ході турніру. Кожна команда приходить на тур з трьома комплектами шахів. Кожна зустріч між гуртожитками складається з однієї партії.

До кожного туру допускаються команди, які мають не менше трьох учасників. Регламент очікування команд суперника – 15 хвилин, після чого команді, яка не з`явилася на тур, може бути зарахована поразка. Контрольний час гри – 30 хвилин на партію плюс по 5 хвилин кожному учаснику (за шаховим годинником) на догравання.

Результат туру визначається за більшою сумою балів набраних 6-ма учасниками команди. Виграш – 1 бал, нічия – 0,5 бала, програш – 0 балів.

Командна першість визначається за найбільшою сумою балів, набраних командою в усіх турах. За перемогу у турі учасникам нараховується 1 бал, за нічию – 0,5 бали; поразка – 0 балів. За однаковою сумою балів краще місце займає команда, учасники якої мають більшу кількість балів на першій дошці, потім на другій дошці і т.д.

За одну неявку на гру або недопуск до гри команда отримує нуль очок у таблиці результатів команді записується неявка, за дві неявки або недопуск на гру (у змаганнях на першому етапі – у підгрупах) – команда знімається зі змагань і місця у підсумковому протоколі не отримує. Результати ігор інших команд, які грали із знятою командою, на першому етапі змагань, анулюються. Неявка зараховується команді, якщо вона не з’явилась на гру протягом 15 хвилин після часу, призначеного за розкладом.

Додаткові питання, умови, правила проведення змагань будуть оголошені на зборах команд 16.02.2017.

 

Кафедра фізичного виховання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook