Проблемні питання організації та проведення комплексних практичних занять обговорені на кафедрі військової підготовки

13 лютого 2017 року

     На кафедрі військової підготовки проведено науково-практичний семінар «Проблемні питання організації та проведення комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки громадян України та шляхи їх вирішення з урахуванням накопиченого досвіду».

     В проведенні семінару взяли участь проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М., представники Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, Головного управління підготовки Збройних Сил України, управління бойової підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України.

     У вступному слові завідувач кафедри військової підготовки полковник Есаулов А.О. наголосив, що практична підготовка громадян України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, є необхідним компонентом військово-професійної підготовки майбутніх офіцерів.
     Комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки проводились з метою формування у майбутніх офіцерів високих морально-психологічних, військово-професійних та лідерських якостей для подальшого виконання військового обов’язку за призначенням.

     З доповіддю «Вимоги керівних документів щодо організації проведення комплексних практичних занять, проблеми та шляхи їх вирішення» виступив заступник завідувача кафедри військової підготовки полковник Максименко О.Г.

     Голова предметно-методичної комісії Тактичної і тактико спеціальної підготовки полковник Коваленко С.Д. у своєму виступі зупинився на проблемах та шляхах їх вирішити під час організації занять з тактичної, розвідувальної, інженерної, психологічної підготовки, військової топографії, підготовки зі зв’язку.

     У виступі голова предметно-методичної комісії Військово-спеціальної підготовки полковник Турлюн О.С. розкрив проблемні питання підготовки і проведення практичних занять з вогневої підготовки.
     У виступі «Організація та проведення загальновійськової підготовки, проблеми та шляхи їх вирішення» голова предметно-методичної комісії підготовки фахівців тилового забезпечення наголосив на проблемах підготовки і проведення практичних занять з військово-медичної підготовки.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М. зазначив, що комплексні практичні заняття повинні спрямовуватись на вивчення досвіду бойових дій підрозділів та військових частин Збройних Сил України набутого під час виконання бойових завдань в зоні проведення АТО.

     В обговоренні активну участь прийняли викладачі кафедри, які відзначили важливість проведення цих занять щодо здобуття практичних навичок військовим фахівцем.

Анатолій Радченко,
заступник завідувача
кафедри військової підготовки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook