2017 рік – «Рік німецької мови»

18 січня 2017, 13:11

 2017 рік – «Рік німецької мови»


    Україна та Німеччина ініціюють питання проведення у 2017 році Року німецької мови в Україні. Про це йшлося на зустрічі міністра освіти України Лілії Гриневич з Надзвичайним та Повноважним Послом ФРН в Україні паном Ернстом Райхелєм.
     Зокрема, сторони зазначили, що німецька мова є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської мови, а 52% школярів вибирають її для вивчення як другу іноземну.
     За словами міністра освіти Лілії Гриневич, Німеччина також посідає друге місце після Польщі за кількістю обмінів студентами з Україною.
    Вона зазначила, що країни продуктивно співпрацюють у багатьох сферах. Зокрема, розвинена співпраця між університетами: білатеральні програми, спільні обміни в рамках Еразмус+.
    Сторони зазначили, що між Німеччиною та МОН також налагоджено активну співпрацю з обміну досвідом у сфері професійно-технічної освіти, зокрема, щодо впровадження дуального навчання, коли 30% навчання студента ПТНЗ є теоретичним і проходить в аудиторії, а 70% - практичним і проходить на виробництві.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook