Олексій Романенко: «Молодим вченим хочу побажати, щоб своїми дисертаційними дослідженнями вони зробили вагомий внесок у розвиток української науки»

18 січня 2017 року

     Ми продовжуємо цикл інтерв’ю з молодими науковцями університету розмовою з головою ради молодих вчених ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, асистентом кафедри електроприводу та електротехнологій ім. проф. С.П. Бондаренка Олексієм Романенком.

– Олексію, чому обрав саме НУБіП, а після отримання диплому вирішив займатися наукою?
     – Ще зі шкільних років більш схилявся до точних наук. Особливо подобалась фізика, а саме – лабораторні заняття з різними електрофізичними явищами. Саме це й спонукало до вибору спеціальності енергетика. Спочатку навчався у відокремленому підрозділі університету – Ніжинському агротехнічному інституті, де отримав диплом молодшого спеціаліста, а вищу освіту здобув у Національному аграрному університеті (як тоді звався НУБіП). Саме тут вподобав дослідницьку діяльність. І зараз готую кандидатську дисертацію "Обгрунтування режимів комбінованого опромінювання та технічних засобів для передпосівної стимуляції насіння" під керівництвом професора Леоніда Червинського.

– Які твої нинішні наукові інтереси?
     – Основу моїх наукових інтересів складає застосування дії енергії електромагнітного випромінювання на біологічні об’єкти, а саме дії оптичного випромінювання на насіння. Цей напрям, який почав розвиватися на нашій кафедрі вже давно, досить актуальний. Зараз всі передові держави світу прикладають багато зусиль для переходу на органічне землеробство без використання різних хімічних засобів. І в даному випадку якраз дія оптичного випромінювання може бути ефективним засобом впливу для передпосівної стимуляції насіння та знезаражуючої обробки зерна.

 

– Як голова ради молодих вчених ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, що ти можеш розповісти про роботу твоїх колег?
     – Молоді вчені нашого інституту беруть участь у різноманітних Всеукраїнських, міжнародних конференціях, семінарах, проводять різноманітні наукові дослідження – із впливу електричних, магнітних, електромагнітних полів та випромінювань на біологічні об’єкти та продукти їх переробки для вдосконалення існуючих або створення нових електротехнологічних процесів, установок та систем, направлених на підвищення кількості та якості виробництва, переробки та зберігання біологічних об’єктів, продукції і сировини тощо. Крім того, беруть участь і у різних спортивних та культурно-мистецьких заходах, якими таке багате життя в нашому університеті.

 

– Які плани на майбутнє?
     – Після захисту кандидатської дисертації планую і надалі займатися наукою, продовжу свої наукові дослідження.

 

– А які твої інтереси поза наукою?
     – Моя робота – це і є моє хобі. Тому у вільний час створюю різні електронні пристрої та займаюсь ремонтом електроніки та радіотехніки. Це приносить мені задоволення.

 

– Що б побажав своїм колегам?
     – Бути цілеспрямованими, наполегливими,чітко прямувати до поставленої мети. І завжди пам’ятати, що без наполегливої щоденної праці досягти успіху неможливо. А ще хочу побажати, щоб своїми дисертаційними дослідженнями вони зробили вагомий внесок у розвиток української науки.

Розмовляла Ірина Білоус 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook