Студент економічного факультету Роман Єлісов: «НУБіП обрав за можливості, які він дає молоді»

1 січня 2017 року

     За свої 22 Роман Єлісов встиг вже чимало: закінчив бакалаврат економічного факультету Київського національного університету імені Шевченка, вступив до магістратури НУБіП на спеціальність «Економіка підприємства» і одночасно опановує програму MEO studies у Варшавському університеті наук про життя.

    – Чому вирішив навчатися у магістратурі саме на економічному факультеті НУБіП, адже закінчив бакалаврат престижного КНУ імені Шевченка?
     – Основною причиною були можливості, які дає НУБіП. А саме – програми міжнародного обміну та отримання подвійного диплому. Тому після вступу пройшов співбесіду (дуже зручно, що вона відбувається відразу після останнього іспиту до магістратури). Я підійшов за критеріями відбору, основними з яких були знання економіки та англійської. Оскільки навчання розпочинається у жовтні, то встиг оформити всі потрібні документи та індивідуальний графік навчання у НУБіП.
     Що ж до вибору факультету, то економічний обрав тому, що економікою цікавлюся ще зі школи і в КНУ імені Шевченка закінчив бакалаврат за спеціальністю «Економічна теорія». В НУБіП вступив на бюджетну форму навчання і у польському виші навчаюся теж безкоштовно. Щоправда, стипендію отримую лише українську. Вважаю, це чудова можливість.


     – Відразу був налаштований на навчання саме у Польщі?
     – Так. Володів основами польської (за цей час, що провів у Варшаві звісно, можу спілкуватися вже практично вільно), але навчаюся я на англомовній програмі. Крім того, виявилося, що є можливість від польського вишу за програмою мобільності студентів Еразмус+ потрапити на навчання до інших європейських університетів.


– Важко було перелаштуватися навчатися англійської?
– Ні. Адже маю сертифікат викладача англійської мови CELTA і деякий час, будучи студентом, викладав.


– Як багато часу проводиш у Варшаві? І які враження від навчання у польському виші?
     – Практично весь, до Києва приїжджаю тільки на сесію. Навчатися у Польщі дуже подобається. Дуже гарне інформаційне забезпечення, велика кількість комп’ютерів, вільний доступ до інформації - немає бюрократії, коли аби отримати доступ потрібно підписувати якісь папірці, гарна бібліотека. Крім того, є можливість брати участь у різноманітних міжнародних наукових конференціях, яких проводиться дуже багато.
     А ще маю можливість подорожувати. Вже був у Вроцлаві, Гданську, Стокгольмі.


– Де святкуватимеш Різдво?
     – Вдома, у Києві, зі своєю родиною, яку тепер бачу рідко і в основному по Skype.

Розмовляла Ірина Білоус 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook