Вболіваємо разом за здоров’я бійців АТО!

22 грудня 2016 року

За сприяння директора НДІ здоров’я тварин Дмитра Адамовича Засєкіна, директора НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Ковалишиної Ганни Миколаївни та деканів факультетів: ветеринарної медицини Миколи Івановича Цвіліховського, захисту рослин, біотехнологій та екології Миколи Миколайовича Долі, агробіологічного факультету Віктора Олексійовича Забалуєва відбулася благодійна акція в підтримку воїнів АТО, яка цього року приурочена до 25-ої річниці Збройних сил України.

21 грудня 2016 року на базі факультету ветеринарної медицини відбулася зустріч представників Ради молодих вчених (РМВ) факультету ветеринарної медицини на чолі з Наталією Віталіївною Друзь та РМВ НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування на чолі з Анною Валеріївною Сальніковою із представниками волонтерського руху із Запоріжжя, які регулярно виїжджають у гарячі точки Донбасу, а також опікуються пораненими бійцями, що перебувають на лікуванні у мобільних та стаціонарних військових госпіталях і цивільних медичних закладах, – головним редактором газети «Запорізька правда» Наталією Георгіївною Зворигіною та співробітником газети Тетяною Василівною  Власовою. В ході зустрічі  волонтерам були передані медикаменти для воїнів АТО.

Нагадаємо, що минулого року головою Ради молодих вчених факультету ветеринарної медицини Наталією Друзь була запроваджена благодійна акція по збору макулатури «Санітарний день кафедр», виручені кошти від якої були спрямовані на придбання необхідних медикаментів для допомоги бійцям в зоні АТО.

«Цього року на факультеті ветеринарної медицини було зібрано більше 700 кг макулатури. Слід підкреслити, що активісти по здачі макулатури з минулого року не здали своїх позицій. Так, найбільше вторсировини, як і минулого року, зібрала кафедра патологічної анатомії, яку очолює Наталія Іванівна Шестяєва, а в індивідуальному заліку переміг – Володимир Богданович Духницький, завідувач кафедри фармакології та токсикології» - відзначила Наталія Друзь. – «Цього року ми славно потрудилися. Окрему подяку хочу висловити своїй команді молодих вчених, зокрема своєму заступнику Роману Димко та секретарю РМВ ветеринарного факультету Валерії Зворигіній за допомогу в організації та проведенні акції, що стає вже традиційною».

«Почувши про ідею збору макулатури на факультеті ветеринарної медицини та відгуки вдячних за допомогу бійців, молоді вчені факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та агробіологічного факультету не могли залишитися осторонь. Оскільки, по-перше, допоможе навести лад на кафедрах факультетів, по-друге, забезпечить її повторне використання задля збереження довкілля та, по-третє, ми зможемо зібрати кошти для допомоги бійцям зони АТО. Насправді, дуже просто допомогти, потрібно лише для цього зробити перший крок.

Як результат нашої роботи, з обох факультетів зібрано більше 1 т макулатури, найбільше зібрала кафедра загальної екології та безпеки життєдіяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та кафедра загальної хімії агробіологічного факультету. Варто відзначити, що до акції долучилися студенти 3 курсу 7 групи агробіологічного факультету куратором якої є кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Слюсар О.В., які здали понад 250 кг макулатури», - додала голова РМВ НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування Анна Сальнікова.

Секретар РМВ факультету ветеринарної медицини Валерія Зворигіна зауважила: «В розпал епідемії грипу ми не можемо собі дозволити втрачати бійців, кожен з яких на вагу золота. На виручені кошти були придбані противірусні, протизапальні препарати, антибіотики, вітаміни та препарати першої необхідності (знеболюючі, жарознижуючі, симптоматичні засоби), які так необхідні в зимовий період і яких завжди не вистачає. До нашої акції також долучилась кафедра епізоотології та організації ветеринарної справи на чолі з Віталієм Володимировичем Недосєковим, яка надала одноразові шприци».

«Приємно, що цього року до нашої благодійної акції долучилися колеги з факультету захисту рослин, біотехнології та екології, а також агробіологічного факультету, що свідчить про активну громадську позицію і небайдужість людей! Сподіваємося, що наступного року до акції долучаться й представники інших факультетів, адже війна стосується кожного. За допомогою таких акцій ми можемо зробити свій, нехай і зовсім маленький в глобальному плані, внесок у перемогу», - наголосив декан факультету ветеринарної медицини Микола Іванович Цвіліховський.

На завершення, директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Адамович Засєкін підсумував: «Як ми бачимо, сучасна молодь є надзвичайно прогресивною та свідомою. Вона переймається питаннями і політичної, і соціальної, і наукової сфери життя. Нам залишається підтримувати ініціативу і допомагати в реалізації планів, що в свою чергу ми, як старші і більш досвідчені товариші, і робимо».

 

Директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування Ковалишина Ганна Миколаївна зауважила: «У скрутний для нашої країни час ми повинні пам’ятати тих людей, які захищають нас від справжньої війни, насилля й сваволі. Бійці зони АТО показують справжній приклад для наслідування, зокрема, силу, стійкість, мужність та любов до Батьківщини. Підтримуючи ініціативу молодих вчених всі факультети, які взяли участь в акції дійсно згуртувались і показали, що сила у єднанні і лише разом ми можемо перемогти!».

 

Наталія Друзь, голова ради молодих вчених НДІ здоров’я тварин;

Анна Сальнікова, голова ради молодих вчених НДІ рослинництва, грунтознавства та сталого природокористування

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook