У НАУКОВІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЬ ПРЕЗЕНТАЦІЯ УНІКАЛЬНОГО ВИДАННЯ ШЕВЧЕНКІВСЬОЇ ЕНЦИКЛОПЕДІЇ В ШЕСТИ ТОМАХ

7 грудня 2016 року

  

 

 

 

 

 

 

 

     6 грудня 2016 р. у центральній науковій бібліотеці відбулася презентація «Шевченківської енциклопедії» в шести томах (2012-2015 рр.), яку подарував нашій книгозбірні доктор філологічних наук, професор кафедри української та класичних мов Кіраль Сидір Степанович

   Під час презентації, на якій були присутні студенти 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, Сидір Степанович розповів про цінність Шевченківської енциклопедії, великий авторський колектив, який працював над створенням цього видання. Адже до його написання було залучено широке коло авторів не тільки Інституту літератури, а й працівників Національного музею Тараса Шевченка, Інституту мистецтвознавства, української мови та історії.

   Слід відзначити, що «Шевченківська енциклопедія» містить 6307 статей різного обсягу – від короткої довідки до розлогого монографічного нарису. Шеститомник налічує 5800 ілюстрацій, з яких 453 – на кольорових вклейках. В статтях викладено основні відомості про життя, творчість і особистість Тараса Шевченка, його епоху та оточення, місце в національній та світовій культурі, підсумовано понад півторасторічний досвід вивчення всіх аспектів шевченкіани в українському та зарубіжному шевченкознавстві.

   Книги, накладом 2000 примірників кожного тому, не надходять у продаж, а розподіляються серед бібліотек і окремих організацій.
Колектив наукової бібліотеки щиро вдячний Кіралю Сидору Степановичу за подароване видання, що, без сумніву, стане окрасою бібліотечного фонду книгозбірні.

    Під час презентації працівники бібліотеки також звернули увагу студентів і на інші видання, що наявні у фонді нашої бібліотеки та присвячені Тарасу Григоровичу Шевченку.
    З Шевченківською енциклопедією можна ознайомитися в читальній залі навчального корпусу № 4, попередньо замовивши це видання у відділі обслуговування науковою та художньою літературою.
 

Завідувач інформаційно-
бібліографічним відділу
наукової бібліотеки
Лариса Сідько

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook