Наукову роботу гуртківців оцінено на високому рівні

6 грудня 2016, 15:30

Під керівництвом наукового керівника, старшого викладача кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. Деркач Ірини Михайлівни було проведено чергове засідання гуртка факультету ветеринарної медицини «Ветеринарна фармакологія та фармація». Гуртківці вкотре обговорювали актуальні питання ветеринарної медицини та особливо приємно нашому колективу було те, що відгукнувся на запрошення та завітав на засідання завідувач кафедри, професор Володимир Богданович Духницький.
Спочатку було заслухано звіт старости гуртка, студентки 9 групи 2 курсу Прокопенко Софії за проведену роботу у І-у семестрі 2016-2017 навч. р. За звітній період нею відзначено активність студентів-гуртківців у роботі конференцій, зокрема: у Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції «Сучасні аспекти лікування і профілактики хвороб тварин (м. Полтава, 25-26 листопада) − Прокопенко С.В., Боднар А.С., Ярової Г., Гречишкіної К.С.; у ХV Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих вчених «Молоді вчені у вирішенні актуальних проблем біології, тваринництва та ветеринарної медицини» (м. Львів 8-9 грудня), куди подано матеріали Кмітевича Є.С., Бабенко А.О., Саморай М.П., Грабовської В.С., Прокуди І.П.
З приємними враженнями згадувалось у звіті про екскурсію до музею-аптеки, що на Подолі в місті Київі, презентовано фото відвідування.
На закічення Прокопенко Софія вказала основні напрямки роботи на ІІ семестр 2016-2017 навч. р. та запропонувала внести свої пропозиції щодо діяльності гуртка у майбутньому.
Наступним етапом були виступи студентів 2 та 3 курсів з підготовленими доповідями та їх обговорення. Зокрема, цікаві та змістовні наукові роботи  презентовано: Березенко Анастасією на тему «Очні мазі для лікування кон’юктивіту», Черненко Анастасією − «Наркоз рептилій», Пільгуй Іванною − «Нестероїдні протизапальні знеболюючі препарати», Саморай Марією − “Антигельмінтні препапарати для собак”, Кмітевичем Євгеном − «Біцилін 5 при лікуванні хвороб акваріумних риб», Бабенко Анастасією − «Препарати для хімічної кастрації тварин». Студенти, окрім висновків, зроблених ними з огляду інформаційних джерел, наводили результати власних спостережень. Активно велися дискусії щодо всіх заслуханих тем, які, до того ж, студенти при підготовці вибирали довільно, а це відповідно підкреслює їх актульність.

читати далі...

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook