Плідний обмін досвідом в галузі енергоефективності

26 листопада 2016 року

 Закінчила свою роботу ІV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку енергетики, електротехнологій та автоматики в АПК». Традиційно однією з найбільш представницьких була секція №4 «Перспективи розвитку теплоенергетики та систем акумулювання енергії в АПК».
Відкрив засідання керівник секції, завідувач кафедри теплоенергетики, д.т.н. Горобець В.Г.. Його проблемна доповідь «Основні напрямки енергозбереження в агропромисловому комплексі» викликала жваве обговорення та задала тон подальшому ходу конференції.


Цікаві доповіді зробили вчені Інституту технічної теплофізики НАН України О.Шматок «Перспективи застосування теплонасосних технологій в геотермальній енергетиці» , Н.М. Сорокова «Дослідження динаміки і кінетики сушіння біомаси в умовах рівномірного омивання сушильним агентом» .
Аспірантка К. Слободянюк , що працює під керівництвом директора ІТТФ чл..-кор. НАН України Ю.Ф. Снєжкіна, у своїй доповіді «Дослідження кінетики процесу зневоднення фітоестрогенної сировини» не лише навела основні дані щодо особливостей приготування морквяно-бобової суміші, але й повідомила цікаві факти про генно-модифіковані продукти, зокрема сою.
Фахівці відділу ТМО (ВР) ІТТТФ протягом останнього часу працювали над проблемами виготовлення та вивчення властивостей гранульованих біопалив на основі відходів сільськогосподарського виробництва. Ці роботи виконувались за участі доцента кафедри теплоенергетики Шеліманової О.В., яка і доповіла про їх результати .


Як завжди, приймав активну участь у роботі конференції один з найстаріших та шанованих професорів НУБіП Б.Х.Драганов : він доповів про основні напрямки своїх досліджень та зацікавлено слухав всіх доповідачів, задавав питання, давав поради.
Не менш цікавою для гостей виявилась екскурсія до наукової лабораторії кафедри теплоенергетики. Асистент кафедри Є.О.Антипов фахово розповів про основні роботи в галузі сонячного енергопостачання та акумулювання енергії .
Загалом обмін досвідом фахівців з питань енергоефективності виявився плідним та взаємокорисним.

Доцент кафедри теплоенергетики
О.В, Шеліманова

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook