Першокурсниця ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Катерина Макух: для навчання обрала один із найпрестижніших університетів столиці

27 листопада 2016 року

     Обираючи виш, першокурсниця ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Катерина Макух керувалася принципом: подаватиму документи в один з найкращих і рейтингових університетів. Про те, як вона стала студенткою, її уподобання та плани на майбутнє, сьогоднішня розмова. 

– Розкажи, як обрала спеціальність, що не надто користується попитом серед дівчат?
– Змалку подобалася техніка та все, що з нею пов’язане. Крім того, маю здібності до точних наук: математики і фізики. Мабуть, це – татові гени, бо він за фахом – учитель зазначених предметів. Маю також друге місце на олімпіаді з фізики у Вінницькій області. Та й у родині були енергетики, зокрема, мій дідусь. Тому вибір майбутньої професії став очевидним. А щодо вишу, то проглядала рейтинги і вибирала найпрестижніший. Побачила там НУБіП. Перед вступом читала про нього в інтернеті. До того ж знайомі, які тут навчаються, теж порекомендували вступати. Так я й стала студенткою.

– Яке твоє хоббі?
– Маю непоганий голос, але тут поки що себе не проявила, трішки соромлюся. Та й щоби займатися, часу, чесно кажучи, не вистачає. Всі зусилля спрямовую зараз на навчання.

– Які предмети найбільше подобаються?
– Інженерна графіка. Ніколи не думала, що це так цікаво. Вчимося креслити олівцем, а тут, виявляється, все це можна робити на комп’ютері.

– Чого бракує в навчальному процесі чи в побуті?
– Особисто мені бракує батьків, дуже сумую за ними. Решта – подобається. Викладачі – приємні, завжди допомагають, якщо щось раптом не зрозуміло. Соціально-побутові умови теж задовільняють. Я і моя група з початку навчального року активно долучаємося до виконання програми з енергозбереження в гуртожитку №7.

– Яка твоя найзаповітніша мрія?
– Маю декілька. Перше, чого хочу, – це вивчитися, знайти престижну роботу за фахом та жити в Києві, бо вдома у Тростянці можливості обмежені. Тут зможу заробляти на життя та й батькам допомагати. Друге – сконструювати власний електроприлад. Деякий досвід та напрацювання вже маю, але поки що не хочу розкривати таємницю. Вірю, що все у мене вийде.

Розмовляла Ольга Наконечна

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook