Гуманітарії поглиблюють співпрацю з Еколого-природничим ліцеєм

25 листопада 2016 року

    24 листопада 2016 року кафедрою педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України на базі Еколого-природничого ліцею № 116 м. Києва було проведено виховний захід – національно-патріотичну гру «Я люблю Україну». Спільна робота кафедри педагогіки з ліцеєм проводиться не один рік. Враховуючи еколого-природничу спрямованість ліцею, кафедрою підготовлено ліцензійну справу зі спеціальності «Професійна освіта», яка передбачає відкриття спеціалізацій «Екологія», «Лісове господарство», «Агрономія» із метою залучення ліцеїстів після завершення навчання до вступу в НУБіП України.

     Наставник студентської групи магістратури спеціальності «Педагогіка вищої школи» Валентина Теслюк зазначила, що захід носить національно-патріотичний характер не випадково. Останнім часом ми переживаємо доленосні події – Революція Гідності, жертовний подвиг Героїв Небесної Сотні, збройне протистояння на сході країни. Вони чітко засвідчують життєву необхідність зміщення акцентів у змісті виховної роботи на громадянські і патріотичні цінності, що є питанням національної безпеки. Таке виховання має бути довготривалим і безперервним, починаючи з дошкільних навчальних закладів. Воно має спрямовуватись на формування любові до українського народу, рідної землі, поваги до національної історії, підтримання українських традицій, плекання рідної мови, підтримку національної культури. Це аж ніяк не порушує прав національних меншин, які проживають на території України. Якщо представники інших етнічніх груп, які проживають на території України, поважають її історію, культуру, мову і працюють на її благо, то вони є також її патріотами. Вони можуть шанувати свою культуру, розмовляти на своїй мові, але повинні знати українську мову і поважати наші традиції. 
     Існує багато різноманітних виховних форм роботи, що сприяють цілям національно-патріотичного виховання. У цікавій формі студентами магістратури спеціальності «Педагогіка вищої школи» для випускних класів ліцею № 116 м. Києва проведено інтелектуальну гру «Я люблю Україну». На допомогу їм прийшли студенти бакалаврату гуманітарно-педагогічного факультету та спільними зусиллями провели п’ять цікавих, захоплюючих раундів гри. 

 

     Під час першого раунду гравці команд «Жовті» і «Блакитні» зупинилися на питаннях, які стосувалися історії України, архітектурних пам’яток, літературних творів, традицій українського народу.
     У ході другого раунду «Народна творчість» команди продемонстрували знання українських прислів’їв.

 

     У третьому раунді «Видатні українські письменники» гравці команд декламували вірші відомих українських письменників.
     Четвертий раунд був не менш захоплюючим, команди відгадували загадки про їжу.
     Під час п’ятого раунду учасники команд зупинилися на видатних місцях України.



     Після завершення гри завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник подякував студентам за організацію заходу, учням та вчителям ліцею за приділену увагу. Руслан Васильович запросив випускників продовжити навчання в НУБіП України на гуманітарно-педагогічному факультеті, а класних керівників і керівництво ліцею до співпраці із кафедрою педагогіки.


Катерина Яструб,
студентка магістратури
спеціальності «Педагогіка вищої школи» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook