В університеті обговорили проблеми та перспективи розвитку енергетики, електротехнологій та автоматики в АПК

24 листопада 2016 року

     22 листопада 2016 року у аудиторіях кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка працювала секція «Автоматика та управління біотехнічними системами в АПК» ІV міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку енергетики, електротехнологій та автоматики в АПК», присвяченої пам’яті академіка І.І. Мартиненка

 

 

      Її роботу розпочала доповідь доцента Володимира Решетюка про створення в Україні науково-практичного центру для потреб закритого ґрунту, у якій він проінформовав про результати звернення до органів державної влади, громади урочища Межигір’я, результати співпраці з іноземними партнерами, направлених на створення такої структури під егідою Асоціації «Теплиці України» за науковим супроводом вчених НУБіП. І тут уже є обнадійливі результати. 

  

      Цікаву інформацію про результати своєї наукової роботи надали польські партнери кафедри із Варшавського університету наук про життя Марчін Тулей і  Вероніка Базиляк. Вони продемонстрували результати наукових досліджень щодо створення зразків обладнання для пакетування продукції сільського господарства та сушки матеріалів для виготовлення паливних пилет. 

      Оскільки альтернативна енергетика в Україні, особливо в останні часи, викликає великий інтерес, бурхливе обговорення сталося за результатами доповіді представника Верховної Ради України О.С. Матвійчука «Деякі правові аспекти розвитку ринку біологічних видів палива в Україні»

      Неабиякий інтерес викликала і доповідь доцента Ігоря Болбота «Система керування електротехнічним роботизованим комплексом для фітомоніторингу рослин у теплиці».

     Професор Микола Стародуб зупинився на використані біосенсорів в системах автоматизації аграрного призначення. 

 

 

      Професор кафедри автоматики та робототехнічних систем Валерій Коваль доповів присутнім про використання дослідів щодо створення єдиної національної системи часу в Україні для безперервного моніторингу інтегрованих систем електропостачання.

     Представник інституту вугільних енерготехнологій НАН України професор Борис Кузьменко розповів про результати багаторічних наукових результатів щодо моделювання складних процесів в енергетиці та їх використання в діючих енергетичних об’єктах. 

 

 

      Д.т.н. Володимир Осипенко використав у своїй доповіді результати, отримані ним при підготовці докторської дисертації, але використав їх для дослідження проблем, що виникають при створенні національної шкали часу та використання її для потреб електроенергетики.

     Всього на секції було заслухано близько 40 доповідей. І висновок цієї роботи один: наукова діяльність за означеним напрямом суттєво активізувалася.

Віталій Лисенко,
завідувач кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook