В університеті на базі механіко-технологічного факультету успішно пройшов науково-виробничий семінар з питань охорони праці

14 листопада 2016, 8:59
м. Київ, НУБіП України, механіко-технологічний факультет

 

11 листопада 2016 р. у науковій бібліотеці корпусу № 11 відбувся перший з науково-виробничих семінарів з питань охорони праці та соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань «Навчання та тренінги як заходи для запобігання професійним ризикам». Семінар провели викладачі кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України за підтримки Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Київській області.

     На семінар прибуло 40 спеціалістів з охорони праці підприємств Київщини. Вони послухали науково-практичні доповіді та взяли участь у проведенні ділових ігор з охорони праці.
    Лекторами і модераторами семінару були не лише викладачі кафедри охорони праці та інженерії середовища, а поважні гості: Петро Рева – заступник начальника управління Фонду, Микола Радіонов – заступник директора Департаменту – начальник відділу нагляду в АПК та СКС Державної служби України з питань праці, Андрій Бесараб – провідний фахівець з охорони праці та пожежної безпеки агропромхолдингу «Астарта-Київ».

     

     Основну увагу на семінарі було приділено проведенню тренінгів з питань охорони праці. Так, асистент кафедри Світлана Голопура запропонувала учасникам розібрати приклади виробничих і невиробничих нещасних випадків та проаналізувати їх обставини, адже правильна класифікація та облік нещасних випадків дають змогу об'єктивно оцінити рівень безпеки праці на виробництві.

     Інший тренінг, який провела доцент Тетяна Зубок, стосувався дій робітників та посадових осіб підприємства у разі нещасного випадку, виконання робіт підвищеної небезпеки та технологічних процесів. Учасникам семінару було запропоновано розташувати у належному порядку дії керівників (посадових осіб та спеціалістів з охорони праці) підприємства у разі організації виконання робіт, що можуть призвести до виробничих нещасних випадків, чи під час їх розслідування. 

     Зважаючи на те, що у 2016 р. Всесвітній день охорони праці пройшов під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик», на семінарі було детально проаналізовано методи виявлення передстресового стану працівників, учасникам запропоновано анкети для оцінення їх рівня опору стресу (доцент Євгенія Марчишина).

     

     

     Наприкінці семінару доцент Тамара Білько провела практичний тренінг «Надання першої домедичної допомоги потерпілим на виробництві». Цей тренінг викликав зацікавленість, адже було на практиці продемонстровано, як виявити ознаки життєдіяльності організму потерпілого, зупинити кровотечу наявними засобами, знерухомити частини тіла для його подальшого переміщення та ін.

     Цікаву інформацію щодо переваг вступу саме до нашого університету надав декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович. Серед інших інформативних матеріалів учасники семінару отримали флаєри з описом діяльності факультету, тож, зважаючи на географію учасників, окрім виконання інших завдань, семінар можна розглядати ще й як елемент профорієнтаційної роботи у НУБіП України.

     На завершення всі учасники отримали відповідні сертифікати. 

     Наступний семінар відбудеться 18 листопада 2016 року.

Тамара Білько,
заступник декана 
механіко-технологічного факультету

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook