Практичне заняття для майбутніх юристів з криміналістики: дактилоскопічна експертиза

13 листопада 2016 року

     Відповідно до наказу ректора Станіслава Ніколаєнка на юридичному факультеті у навчальній криміналістичній лабораторії, яка оснащена інформаційними стендами доцентом кафедри адміністративного та фінанасового права Григорієм Кушніром було проведено відкрите практичне заняття на тему «Дактилоскопічна експертиза: ідентифікація людини за відбитками пальців рук» для студентів 4-го курсу 2 групи. Заняття відвідали декан юридичного факультету, заступник декана та завідувачі кафедр юридичного факультету.

     Метод дактилоскопії застосовується в криміналістиці досить давно. Саме він дає безпомилкові результати при ідентифікації людини. Метод заснований на тому, що у кожної людини малюнок відбитку пальців рук індивідуальний, і не може збігатися з відбитком іншої особи. 

     Студенти визначили свої візерунки папілярних ліній та їх будову, що має сукупність ознак, яка дає змогу відрізнити один візерунок від іншого.

     

     У ході проведення лабораторного заняття студентами використовувались сучасні методи проведення дактилоскопічної експертизи: застосування порошків на феромагнітній основі (рубін, топаз, сапфір). Процедура зняття відбитків пальців проводилась у кілька етапів з дотриманням необхідних умов та на різних об’єктах. Завдяки отриманим навичкам під час проведення практичного заняття студенти засвоїли теоретичний матеріал практичного заняття.

Григорій Кушнір,
доцент кафедри
адміністративного та фінансового права 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook