Сподіваємось на конструктивну і плідну співпрацю: у Бережанському агротехнічному коледжі відбулася зустріч з батьками студентів

10 листопада 2016 року

     6 листопада 2016 року у Бережанському агротехнічному коледжі відбулася зустріч дирекції коледжу і кураторів академічних груп з батьками студентів 1-х – 4-х курсів.
     Директор коледжу Світлана Пилипишин ознайомила їх з успіхами і досягненнями коледжу за час його існування, детально розповіла про НУБіП, продемонструвала сайт вишу та роздала інформаційні буклети. Таким чином батьки ознайомилися з інститутами та факультетами, де їхні діти, отримавши диплом коледжу, зможуть продовжити навчання.

    Далі директор спинилася на питаннях і проблемах, які виникають під час навчання і виховання студентів, розповіла про роботу усіх структурних підрозділів коледжу, які дбають про належну організацію навчально-виховного процесу (відділення, циклові комісії, психологічна служба, студентський парламент). Особливу ж увагу акцентувала на адаптації студентів-першокурсників до навчання у коледжі. Кожен батько чи мати отримали детальний аналіз відвідування та результатів навчання їхніх сина чи доньки за два місяці.

     Наприкінці зустрічі батькам були запропоноване анкетне опитування щодо їхнього бачення організації навчально-виховного процесу в коледжі і його якості. Участь у ньому взяли участь 167 осіб. На запитання «Чи задоволені Ви організацією роботи коледжу?» більшість батьківдали ствердну відповідь. Але були пропозиції до зміни розкладу занять, що стосувалися ефективного розподілу аудиторного фонду. Якість навчального процесу в коледжі 89 % опитаних оцінили як високу, та, на думку батьків, є й ряд проблем, які потребують термінового вирішення. Зокрема відповідність викладання дисциплін вимогам ринку праці (11 %), удосконалення матеріально-технічної бази (8 %). На сьогоднішній день викликає хвилювання і нестача грошей на прожиття (13 %), можливість працевлаштування та підробітків у вільний час (30 %). Приємно, що більшість респондентів задоволені роботою кураторів академічних груп.

     На запитання «Чим будуть займатися Ваші діти після закінчення навчання в коледжі?» 72 % опитаних відповіли: продовжать навчання. 28 % бажають, щоб їхні діти йшли працювати з поєднанням навчання на заочній формі, або ще не визначилися. Продовжити навчання у НУБіП виявили бажання поки що небагато з них – 17 %.
     Серед пропозицій до адміністрації коледжу варті уваги покращення харчування в їдальні, умов проживання в гуртожитках, збільшення частки практичного навчання. Особливо приємно було читати слова вдячності за роботу педагогічного колективу та побажання успіхів у подальшій роботі з студентською молоддю.

     Всі результати анкетування будуть детально обговорені на найближчому засідання педагогічної ради.

     На завершення Світлана Пилипишин подякувала усім за зустріч і висловила сподівання на конструктивну і плідну співпрацю студент-викладач-батьки на майбутнє.

О. Лещишин,
завідувач навчально-методичного кабінету
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook