Кроки у підготовці успішної пропозиції для участі у програмі Горизонт 2020

9 листопада 2016 року

     8 листопада 2016 р. в рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», відбувся ІІ інформаційний день, що передбачав науково-практичний семінар «Кроки у підготовці успішної пропозиції для участі у програмі Горизонт 2020».

     Основною метою заходубуло інформування наукової спільноти аграрних ВНЗ України щодо правил та вимог підготовки заявки на участь у конкурсах «Горизонт 2020».

     З вітальним словом перед учасниками семінару виступив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, який наголосив на важливості участі науковців університету у міжнародних грантових конкурсах, що є показником впізнаваності та рейтинговості навчального закладу на міжнародному ріні.

     Значення наукових публікацій у високо рейтингових наукових журналах для участі у наукових конкурсах розкрив у вітальному слові до учасників семінару начальник наукової частини університету Володимир Отченашко.

     На інструментах та можливостях програми «Горизонт 2020» для науковців нашого університету зосередив свою увагу керівник групи супроводу міжнародних науково-технічних проектів НУБіП України Сергій Бондаренко. Учасники мали змогу почути рекомендації як і де знайти партнерів для участі у конкурсах, де зареєструватися як експерт грантових заявок, яка конкурсна тематика за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка». У виступі прозвучала також статистика успішності заявок від українських науковців.

     Керівник нещодавно створеного на базі НУБіП України національного контактного пункту «Горизонт 2020» Наталія Демешкант представила учасникам семінару правила підготовки проектної заявки, покрокову інструкцію написання пропозиції для участі у конкурсах «Горизонт 2020», ознайомила з основною інформацією, яку необхідно вміти знаходити на інформаційному порталі учасника рамкової програми «Горизонт 2020».

     Інформативно-насиченим був виступ Ірини Тихонкової, спеціаліста з навчання «Інтелектуальна власність та наукові дослідження» Thomson Reuters. Які можливості платформи Webof Science для підготовки якісної грантової заявки та пошуку партнерів для міжнародних проектів, як публікуватися за кордоном, що оцінюють рецензенти грантових заявок, як знайти якісну наукову інформацію за своєю темою та як включити вітчизняне наукове видання до міжнародної науко-метричної бази, на ці та інші важливі для наших учених питання пролунали відповіді з вуст експерта ThomsonReuters.
     Виступи викликали інтерес і жваву дискусію.

     Всі матеріали семінару будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України http://nubip.edu.ua/horizon2020.

Наталія Демешкант,
керівник НКП «Горизонт 2020»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook