Перші кроки на виробництві: першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали «Оболонь»
На кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК плідно працюють наставники академічних груп. Так, днями студенти 1-го курсу спеціальності "Харчові технології" разом зі своїми наставниками доцентом Марією Жеплінською та старшим викладачем Зінаїдою Буровою вперше побували на харчовому підприємстві ПАТ "Оболонь", де пройшлися всіма технологічними операціями - від замочування ячменю до розливу готового продукту - пива.
«Оболонь» започаткували до відкриття літніх Олімпійських ігор-1980 і сьогодні це гігантське підприємство, яке випускає не тільки різні види пива, але безалкогольні, слабоалкогольні напої, квас та мінеральну воду. Корпорація об’єднує головний завод у Києві, два відокремлені цехи в Кіровоградській та Хмельницькій областях, два дочірніх підприємства та чотири підприємства з корпоративними правами. Найбільша в Україні лінія розливу пива у скляні пляшки продуктивністю 110 000 пляшок об’ємом 0,5 л за годину викликає захват своєю масштабністю і багаторівневими розв’язками.