Перші кроки на виробництві: першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали «Оболонь»

5 листопада 2016 року

 На кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК плідно працюють наставники академічних груп. Так, днями студенти 1-го курсу спеціальності "Харчові технології" разом зі своїми наставниками доцентом Марією Жеплінською та старшим викладачем Зінаїдою Буровою вперше побували на харчовому підприємстві ПАТ "Оболонь", де пройшлися всіма технологічними операціями - від замочування ячменю до розливу готового продукту - пива.

«Оболонь» започаткували до відкриття літніх Олімпійських ігор-1980 і сьогодні це гігантське підприємство, яке випускає не тільки різні види пива, але безалкогольні, слабоалкогольні напої, квас та мінеральну воду. Корпорація об’єднує головний завод у Києві, два відокремлені цехи в Кіровоградській та Хмельницькій областях, два дочірніх підприємства та чотири підприємства з корпоративними правами. Найбільша в Україні лінія розливу пива у скляні пляшки продуктивністю 110 000 пляшок об’ємом 0,5 л за годину викликає захват своєю масштабністю і багаторівневими розв’язками.

 

 
Для студентів провели практичне заняття у спеціальній аудиторії, де вони змогли також подивитися відеофільм про підприємство. Великий інтерес викликала і  лекція фахівця від підприємства, після якої його буквально завалили запитаннями. Потім між студентами провели ще й бліц-конкурсу, переможці якого отримали сувенірну продукцію заводу.
 
Задоволені побаченим і почутим з солодкими подарунками, вирушили в зворотну путь, щоби на заняттях в стінах університету продовжити своє навчання і використати отримані знання при вивченні дисципліни "Загальні технології харчових виробництв" вже на 3-му курсі.
 
Юрій Сухенко,
завідувач кафедри процесів і обладнання 
переробки продукції АПК
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook