Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів стали активними учасниками наукових та методичних заходів програми ТАІEX

27 жовтня 2016 року

     25 жовтня в рамках європейської програми технічної допомоги ТАIEX відбувся міжнародний семінар «Участь неурядових організацій в системі підготовки фахівців для сільського господарства та розвитку сільських територій». У ньому взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, представники неурядових організацій та керівники галузевих навчальних закладів як нашої країни, так і закордонних. НУБіП представляли завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрій Гетя, доцент цієї ж кафедри Василь Бочков та заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Сергій Грищенко.

     Відкрив семінар директор департаменту вищої освіти МОН України Олег Шаров, який коротко зупинився на перспективах аграрної освіти України та умовах прийому у ВНЗ на 2017 рік. Представник агентства з реструктуризації і модернізації сільського господарства Польщі Рената Зелінська зосередила увагу на імплементації новітніх технологій в аграрній освіті, розвитку навчально-практичних центрів та європейському досвіді регулювання практичної підготовки студентів аграрних вишів. Її колега, директор сільськогосподарської дорадчої служби Хорватії Хвоч Хорварт, розповів про європейське законодавство, яке регулює дуальну систему в аграрній освіті. В свою чергу директор навчального центру для сільськогосподарських професій (Німеччина) Берн Альтерманн розкрив роль навчально-практичних центрів у практичній підготовці студентів.

     Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів активно долучились до обговорення усіх цих питань та обмінялись думками про подальшу співпрацю із закордонними колегами. 

Вадим Кондратюк,
декан факультету
тваринництва та водних біоресурсів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook