Обираємо голову Студентської організації: передвиборчі дебати

26 жовтня 2016 року

 Учора надвечір найбільша аудиторія університету була вщент заповнена – зібралися студенти аби почути програми кандидатів на посаду голови та отримати відповіді на актуальні питання в рамках дебатів.

У привітальному слові до учасників дебатів та претендентів ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що прекрасні традиції, які сформувалися в нашому університеті, треба розвивати і продовжувати. Серед них і потужне студентське самоврядування. Ще у 2006 році завдяки позиції Станіслава Ніколаєнка були підтримані студентські ініціативи, молодь отримала представництво у керівних органах університетів, фінансування на свою діяльність тощо. Проте, акцентував увагу ректор, сьогодні треба усвідомити сучасну роль студента. Як доводять провідні вчені світу, вона полягає в тому, що кожен здобувач вищої освіти має бути громадянином і патріотом свого університету. Головним же завданням студента є, окрім участі у всіх громадських заходах, набуття фаху, власне здобуття освіти. Тож звідси і побажання ректора до студентства НУБіП – бути патріотами університету та відмінно навчатися.

 
Дуже зворушливим та щирим був звіт діючої голови студентської організації Дар’ї Кендус. Вона продемонструвала, що за рік студентська організація реалізувала чимало проектів, опікувалась актуальними проблемами студентства. 



 
Потому перейшли до презентації програм кандидатів, які виділили головні тези і напрямки роботи. Тимофій Забуга запевняв, що йому під силу налагодити плідний діалог з керівництвом університету. Ілля Вакарчук пропонував створити штаб абітурієнта за запровадити щотижневі відеоанонси студентських івентів. Катерина Соболєва перейматиметься всеуніверситетськими заходами, серед яких і посвята в першокурсники. Руслан Дергай поліпшуватиме роботу за всіма напрямками роботи Студентської організації. Анастасія Негур визначила пріоритетом поліпшення побутових умов в гуртожитках.



 
Власне під час дебатів кандидатам лунало три блока питань: від президії, кандидатів до своїх опонентів та від аудиторії.











 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша запропонував претендентам назвати три події, які, на їхню думку прославили університет в Україні та світі, а також навести переконливі аргументи на користь вибору їхньої професії. Всі були одностайні: НУБіП прославили його випускники, спортсмени та таланти, які своєю творчістю покоряють серця глядачів. У процесі дискусії в аудиторії слухачів виникала велика кількість запитань щодо виборчих програм. Зокрема, студентів цікавили аспекти фінансування запланованих заходів, вирішення проблем студентів в гуртожитках та способи реалізації проектів, що приноситимуть користь студентській молоді. Гостро постало питання про проблему розповсюдження інформації між студентами НУБІП на просторах соціальних мереж. Позитивно сприйняли ідеї організації власного арт-простору університету та заходів студентського дозвілля. 

    


 
Шляхом конструктивних дискусій студенти мали змогу оцінити потенціал претендентів та обдумати вибір кандидата. 
 
Анастасія Гаврушко, прес-центр СО НУБіП
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook