Один день практичних занять в Плешкані для магістрів-управлінців

13 жовтня 2016 року

     12 жовтня студенти магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю» ННІ післядипломної освіти навчалися, як управляти сучасним інноваційним сільськогосподарським підприємством у приватно-орендному підприємстві «Плешкані» Золотоніського району Черкаської області.

Засновник підприємства Лисун Дмитро Олександрович

     Цієї людини вже шість років немає серед нас. Його життєве кредо-вісімдесят процентів успішності підприємства залежить від керівника.
     Його справу продовжують дружина Людмила Іванівна – керівник підприємства, слухачка програми перепідготовки ОКР «Спеціаліст» зі спеціальності «Економіка підприємства», сини Юрій, Антон, Михайло Мельник студенти-магістри зі спеціалізацій «Управління інноваційною діяльністю» та «Дорадництво» нашого університету.

В Плешкані розпочинали господарювати із 1100 гектарів сільськогосподарських угідь і 360 корів

     Сьогодні підприємство має тридцятирічну історію. Понад 350 чоловік зайняті у сільськогосподарському виробництві, 9000 гектарів сільськогосподарських угідь в т. ч. 8000 – ріллі, 6600 голів ВРХ, понад 6000 свинопоголів’я. 
     В цьому році надій молока на корову сягне 8400 кг.
     Молочно-товарний комплекс підприємство збудувало господарським способом за голландською технологією. Встановлено американську доїльну установку «Карусель». Молоко – екстра класу, іде на дитяче харчування. Імпонує те, що керівництво підприємства тісно співпрацює з наукою в питанні збалансування раціонів за вмістом поживних речовин, оновлення стада.

     Схвально тут відгукуються про викладача факультету тваринництва та водних біоресурсів Геннадія Бондаренка, який впродовж багатьох років консультує зоотехнічну службу.

     Студенти-магістри ознайомилися із аналогами найновішої техніки, яка задіяна на всіх ділянках виробництва: на фермі, на збиранні цукрових буряків і кукурудзи, переробних цехів тощо.

     

     Особливо вразило їх містечко новонароджених телят.

     

     На господарському дворі величезні запаси кормів. Причому керівництво дбає про те, щоб мати річний перехідний запас концкормів.

     Господарство розвивається. За останніх шість років нарощено ще одну ферму корів. Планується власна переробка м’ясної і молочної продукції.
     ПОП «Плешкані» – учасник всеукраїнських і міжнародних виставок.
    Повчальними є те, що майбутні управлінці побачили, як на практиці їхні колеги втілюють новітні принципи і методи керівництва інноваційним підприємством.

     Проведення таких виїзних занять має велике виховання значення.  Продовження справи свого батька мають за честь сини Юрій та Антон. Одногрупники можуть гордитися своїми колегами і брати з них приклад.

М.М. Кулаєць,
директор ННІ післядипломної освіти 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook