У «Великоснітинському» тривають осінні польові роботи

6 жовтня 2016 року

 У НДГ «Великоснітинське» ім. О Музиченка завершується посівна. Як повідомляє директор господарства Микола Журавель, під озимою пшеницею – 825 гектарів, з них на зерно – 625 гектарів. Решта – на зелений корм. 46 гектарів  засіяно озимим житом.

 
Творча група інформаційної служби університету приїхала, коли механізатори Юрій Діхтяр (який, до речі, цього року отримав диплом заслуженого працівника НУБіП) і Віктор Григоринець заправляли сіялку. За кермом трактора працював Олександр Шевчук.
 
Для потреб нинішньої посівної господарство у межах партнерського договору з «Агрофірмою «Колос» отримало зерно чотирьох елітних сортів пшениці. На цьому полі буде ділянка розмноження. Тож наступного року, окрім власної еліти, матимемо ще й сорти з Пустоварівки. А потім хлібороби визначаться, які з них краще підходять для умов «Великоснітинського».
 
Отримано сходи на площі 400 гектарів. А там, де культури вже зібрано, триває оранка на зяб. До робіт залучені трактори Сase з плугом DF-240 та К701 з плугом Lemken.
 
 
 
 
Триває і збирання кукурудзи на зерно. З ходом цих робіт на місці сьогодні знайомився ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Культуру вже зібрано на площі 122 гектари і намолочено 1347 тонн з урожайністю 110 ц/га (проти минулорічної 65 ц/га). Залишилось ще близько 240 гектарів.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook