ХТО РАНІШЕ РОЗПОЧИНАЄ, ТОЙ ВИГРАЄ У ПЕРСПЕКТИВІ! (щодо нової форми профорієнтаційної роботи на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України)

29 вересня 2016 року

Не дивлячись на те, що щойно завершився набір студентів на    2016-2017 навчальний рік, викладачі факультету ветеринарної медицини нашого університету з 16 вересня активно включились в профорієнтаційну роботу щодо набору на рік 2017-2018. Адже за результатами минулого року ми зрозуміли: займатись нею ніколи не буває ні рано, ні пізно.
Одним із перших профорієнтацію учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл на ті чи інші професії з подальшим вступом до Національного університету біоресурсів і природокористування України розпочав доцент кафедри гістології, цитології та ембріології, PhD, академік Міжнародної Академії Екології Міськевич Степан Володимирович. Проводив він її під гаслом «Раді вас бачити в НУБіП України!» і обрав нову, на нашу думку досить ефективну форму – охопити декількома поїздками у вересні 2016 року і лютому 2017 року конкретний район, де за інформацією обласного і районного відділів освіти у 9-11 класах навчається найбільша кількість учнів і (або) за результатами минулих років спостерігається найвищий відсоток дітей від загальної кількості випускників, які в минулі роки ставали студентами топових ВУЗів України.
Після консультацій було обрано Дубенський район Рівненської області (м. Дубно знаходиться в  40 км від обласного центру м. Рівне). Головне і принципово важливе, що було зроблено під час першого відрядження – заключено “Угоду про співпрацю між факультетом ветеринарної медицини і Управлінням держпродслужби в Дубенському районі“ (колишнє Управління ветеринарної медицини), яке бере на себе зобов’язання рекомендувати для навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України кращих учнів випускних класів шкіл району, які будуть відібрані педагогічними колективами цих шкіл.

Начальник Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини Лопуга Іван Миколайович, доцент НУБіП України Міськевич Степан Володимирович, лікар-епізоотолог лікарні Загреба Василь Іванович

«УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ» від 19 вересня 2016 р.


Для початку були відібрані 3 загальноосвітні школи району – Привільненська, Рачинська і Мирогощанська, де відбулися зустрічі з учнями випускних класів. Головний акцент робився на тому, що від правильного й свідомого вибору професії й навчального закладу залежить в подальшому моральне задоволення учнів, їх продуктивність праці і самооцінка. Тобто, вибір професії є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства.

Після зустрічі з учнями 11 класу Привільненської загальноосвітньої школи I-III ступенів (у першому ряду зліва направо: директор школи  Сидорчук І.М., доцент НУБіП України Міськевич С.В., заступник директора школи з виховної роботи Федюшко Н.М.)

Після зустрічі з учнями Рачинської загальноосвітньої школи I-III ступенів (на задньому плані стоять зліва направо: доцент НУБіП України Міськевич С.В., вчитель біології Лакіза Л.О., директор  Школи Ткачук О.М.)

           
       Після зустрічі з учнями 11 класу Мирогощанської загальноосвітньої школи I-III ступенів (справа наліво: доцент НУБіП України Міськевич С.В., вчителька української мови та літератури Посільська О.Й., учні 11 класу)
 

В ході зустрічей учням була надана детальна інформація про напрями підготовки та спеціальності, які можна отримати в НУБіП України, і презентовано факультет ветеринарної медицини, зокрема представлено його історію, структуру, кадровий потенціал всіх кафедр, охарактеризовано особливості навчання на бакалавраті, в магістратурі та аспірантурі. Слухачі отримали також вичерпну інформацію щодо умов навчання, проживання і відпочинку студентів та проходження ними практик, в тому числі за кордоном. Дуже зацікавила учнів розповідь про напрями наукової, культурно-масової і спортивної роботи в університеті і на факультеті ветеринарної медицини, про функціонування Ради роботодавців. Були продемонстровані переваги навчання на факультеті ветеринарної медицини саме нашого університету, який нині знаходиться в топ-10 кращих ВУЗів України і в топ-3 – кращих ВУЗів Києва.
Із кожним колективом зазначених шкіл також укладені «Угоди про співпрацю» (копія однієї з них додається).
 

«УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ» від 23 вересня 2016 р.



Директори шкіл, які візували дані угоди, як і керівництво Управління ветеринарної медицини Дубенського району, з цікавістю сприйняли озвучену інформацію і висловили сподівання на подальшу співпрацю стосовно профорієнтації та підготовки майбутніх вступників. Наступна зустріч з учнями цих шкіл запланована на лютий 2017 року. Отож, робота продовжується...
 


Декан факультету ветеринарної медицини, доктор біологічних
наук, професор, академік НААН України Цвіліховський М.І.
                                
Доцент кафедри гістології, цитології та ембріології, PhD,
         академік Міжнародної Академії Екології  Міськевич С.В.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook