СТУДЕНТКА КАФЕДРИ ПРО ЇЇ ВРАЖЕННЯ ВІД МІЖНАРОДНОЇ ПРАКТИКИ У ФРАНЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ G.A.E.C. DU BURON DE FAGES

26 вересня 2016 року
France, AEC du Buron de Fages

 

ЗВІТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ (завантажити 11,7 Mb)

FEFU – федерація обмінів Франція – Україна. Наш університет уже давно співпрацює з цією організацією. Кожного року проводяться співбесіди, під час яких відбирають студентів для проходження стажування. Основною вимогою є  знання мови та аргументація того, що тобі необхідне це стажування. Для усіх бажаючих організовуються безкоштовні курси французької мови, які проводяться безпосередньо французами.

Для мене це було вже друге стажування за цією програмою. Першого разу я познайомилась із життям французьких фермерів. А рівень ІІ дав мені можливість побачити і попрацювати на виробництві ковбасних виробів, вершкового масла та сиру.

Стажування проходило в регіоні Овернь, департаменті Канталь, селі Пло. Даний регіон відомий своїми сирами, так звані 5 сирів АОР Auvergne: Bleu d'Auvergne, Cantal, Fourme d'Ambert, Salers, Saint-Nectairе.

Сімейне підприємство, засноване подружжям Thérèse et Roger Sevestre. На сьогодні власниками є двоє синів – Christian et Daniel. Але madame Sevestre досі працює на виробництві м’ясної продукції, у магазині, на ринках.

У власності даного підприємства є близько 200 га землі, 180 дійних корів, свині, вівці. Roger Sevestre займається розведенням коней та осликів.

Робочий день не був нормованим, за день працювали від 7 до 10 годин, залежно від обсягів роботи. Кожен день тижня мав свою спеціалізацію:

         понеділок – прибирання, дезінфекція виробничих приміщень;

         вівторок – приготування фаршу для ковбас, сала, м’яса для продажу на ринках;

         середа – виробництво ковбас, сосисок, паштетів;

         четвер – приготування готових страв: pounti, chou farci, aligot, tartes à la tomme, tourtes au Salers;

         п’ятниця – розбирання курей, качок;

         субота, неділя – робота у магазині.

Окрім цього, щодня з 10.00 до 13.00 я працювала у молочному відділі на виробництві сиру.

Головним достоїнством підприємства G.A.E.C. du Buron de Fages є те, що уся продукція є натуральною на 100 %. Для приготування фаршу для ковбас використовувалося тільки м’ясо, відділене від сала, сіль, спеції, вино, коньяк. За один день ми робили близько 140 кг ковбас.

Це стажування, на мою думку, було дуже важливим для мене. Уже зараз, закінчивши лише два роки навчання в університеті, я мала змогу попрацювати за моєю майбутньою спеціальністю. Одночасно я працювала на виробництві сиру, ковбаси, консервованих виробів. Тобто тепер, по закінченню стажування, я вже знаю, які особливості цих виробництв, які плюси й недоліки кожного з них. Цей досвід є безцінним.

Я дякую НУБіП України та організації FEFU за можливість пройти це стажування!!!

 

Галина Бойко,

студентка 3 курсу факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook