Професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології О. В. Яблонська – мікробіолог-експерт у передачі "Страсті за ревізором" на Новому каналі

20 вересня 2016, 20:06

7 квітня 2016 року команда проекту "Ревізор" була запрошена у м. Суми, де провела ревізії супермаркету, готелю, кімнат відпочинку на вокзалі та інших місць. На складі одного відносно охайного супермаркету журналіст-ревізор Вадим Абрамов виявив неналежне зберігання та сусідство сирих і готових рослинних та мясних продуктів, після чого в торговій залі купив котлету для подальшої мікробіологічної експертизи. Проведена експертиза виявила підвищений вміст МАФАнМ (мезофільних анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів).

При пошуку інформації щодо МАФАнМ у фаршевих продуктах інтернет вивів журналістів Нового каналу на статтю «Мікробіологічні показники якості фаршевих швидкозаморожених напівфабрикатів на основі прісноводних морських гідробіонтів» авторства вчених НУБІП України – доктора вет. наук, проф. Яблонської О.В., доктора техн. наук, проф. Лебської Т.К. та асистента Козлової С.Л. (2012).

Для коментування і пояснення результатів мікробіологічної експертизи журналісти Нового каналу запросили професора кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології О. В. Яблонську в якості мікробіолога-експерта у передачу "Страсті за ревізором" на Новому каналі. Оксана Валентинівна пояснила походження мезофільних анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, шляхи їх ймовірного потрапляння у продукти та небезпеку, яку вони можуть викликати при поїданні таких продуктів людьми.

Журналісти Нового каналу та глядачі залишилися задоволені такою глибокою та пізнавальною розповіддю, а Яблонська Оксана Валентинівна пообіцяла і надалі надавати консультації з мікробіології проектам «Ревізор» та «Страсті за ревізором».

19 вересня 2016 року Новий канал показав запис цієї передачі, яку можна переглянути тут.

Яблонська О.В.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook