Підписано рамкову угоду про співпрацю з Чжецзянською Академією аграрних наук

19 вересня 2016 року

     В рамках розширення програм міжнародного співробітництва 19 вересня відбулася зустріч з делегацією з Китайської народної республіки до складу якої увійшли заступник мера міста Ланчі Хі Джіджун, представники Китайської академії аграрних наук, директор департаменту досліджень та міжнародного співробітництва Хінджіан Кьюай, професори Ліжи Лу та Ксу Жифу. Від університету в зустрічі приймали участь проректор з науково-педагогічної роботи, розвитку та міжнародної діяльності Ткачук Вадим Анатолійович, декани та завідувачі кафедр факультетів: тваринництва та водних біоресурсів, агробіологічного, механіко-технологічного факультету та ННІ лісового і садово-паркового господарства.

     В ході зустрічі сторони обмінялися інформацією, щодо потенційних напрямків співпраці в науковій, освітянській, культурній сферах. Відбулася домовленість про можливість обміну студентів та науковців, участь у спільних наукових проектах, організації спільних культурних заходів.

     Для інформації – перший договір про співробітництво між НУБіП України та Чжецзянською Академією аграрних наук КНР, був підписаний 9 листопада 2004 р. Основний напрямок спільних наукових досліджень – „Сортовивчення, селекція та розробка технологій вирощування плодово-ягідних культур”.
     В рамках вищезазначеного договору підписано угоду про наміри наукового та виробничого співробітництва з вирощування м’ясної качки між ННІ тваринництва та ветеринарії Чжецзянської Академії аграрних наук та Інститутом охорони природи і біотехнологій НУБіП України, 12 липня 2007 р.

     

     

    Наукове співробітництво між Чжецзянським лісогосподарським університетом та НУБіП України у галузі інтродукції та створення плантацій гіркокаштану кінського на території Китаю, що супроводжувалось двосторонніми стажуваннями та участю в конференції. За вище зазначеною програмою до нашого вузу здійснили візит 25 співробітників Чжецзянської Академії аграрних наук і до установ провінції Чжецзянь 21 викладач-науковець НУБіП України відвідали КНР (агрономічний факультет, ННІ ЛіСПГ, факультет тваринництва та водних біоресурсів, УЛЯБП АПК).

     За значний внесок у розвиток міжнародного співробітництва 11 червня 2007 р. президенту Чжедзянської Академії аграрних наук Чен Джянпінгу рішенням Вченої ради присвоєно звання «Почесний доктор» та 30 серпня 2013 року професору Чжедзянської академії аграрних наук Ліжи Лу присвоєно звання «Почесного професора» Національного університету біоресурсів і природокористування України.

      Пролонгація договору про співпрацю була 15 травня 2015 року. 

     Результатом зустрічі стало підписання договору про співробітництво між університетом та народним урядом міста Ланчі, яким передбачено підтримку спільних досліджень та культурний обмін за фінансової підтримки муніципалітету м. Ланчі.


 

Володимир Афанасенко,
заступник директора
ННЦ міжнародної діяльності
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook