День Поля в Дослідницькому

19 вересня 2016 року

     Днями Німецько-український аграрний демонстраційний та навчальний центр за підтримки міністерств освіти та науки, аграрної політики та продовольства України та за сприяння Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини на підставі рішення німецького Бундестагу про розширення співпраці між нашими країнами провів День поля. Він пройшов на базі УкрНДІВТ ім. Л. Погорілого і продемонстрував велику зацікавленість аграріїв нашої країни у сучасній високопродуктивній сільськогосподарській техніці, нових технологіях та їх впровадженні за допомогою іноземних та вітчизняних консультантів.

     15 вересня 2016 року на Дні поля в Дослідницькому побували експерти-дорадники НУБіП – Тетяна Кальна-Дубінюк, Наталія Вдовенко зі своїми студентами. Вони відвідали демонстраційний показ у польових умовах сучасних техніко-технологічних рішень для малого та середнього агробізнесу. 

    

    

     Представники університету скористалися нагодою і поспілкувалися з представниками консалтингового корпусу Німецько-Українських проектів - Рене Мілке (Аграрний демонстраційний та навчальний центр), Фолькером Зассе (Німецько-Український агрополітичний діалог), Дітером Кєнстлінгом (IAK), а також заступником міністра аграрної політики і продовольства України Оленою Ковальовою.

     Приємно було зустрітися з випускниками університету, які з успіхом надають консалтингову допомогу, працюючи на міжнародних проектах в Україні. Зокрема, з випускницею економічного факультету 2014 року Юлією Павличук, яка зараз працює на проекті Німецько-Український агрополітичний діалог.
     Цікаво були представлені сучасні сільськогосподарські періодичні видання та наукова література із новітніми розробками. 

     А вже наступного дня до Дослідницького приїхали 74 студенти магістратури факультетів агробіологічного, механіко-технологічного і конструювання. Це вперше такий захід проводився виключно для студентів аграрних вишів України, щоб ознайомити їх з досягненнями провідних міжнародних і українських агротехнічних та агротехнологічних компаній (HORSCH, CASE, LECHLER, FMC, HOLMER, LEMKEN, NORIKA, RAUCH, STEFES, STRUBE, MAIS, Соєвий Вік, CLAAS). Студенти знайомились з сучасним набором сортів і гібридів пізніх ярих культур (цукрові буряки, соя, кукурудза, соняшник, картопля) та технічним забезпеченням сучасних технологій їх вирощування. Крім цього, побачили в роботі цілий ряд ґрунтообробних машин (плуги, дискові знаряддя, культиватори та ін.), а також збирання картоплі, цукрових буряків та соняшнику сучасними збиральними комплексами. Приємно, що поспілкувавшись з молоддю НУБіП представники бізнесу відмітили гарний рівень їх підготовки.

     Такий День поля як практична форма навчання допомагає студентам оволодіти елементами сучасних технологій та їх технічного забезпечення, тому сподіваємось, що в подальшому він стане традиційним.

О. Бачинський
заступник начальника навчального відділу
з практичної підготовки студентів,
М. Косолап,
доцент кафедри землеробства та гербології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook