Засідання вченої ради юридичного факультету: у новий навчальний рік під гаслом «Реальна робота – реальна оцінка»

30 серпня 2016 року

     Лише декілька днів пройшло від часу проведення розширеного засідання вченої ради університету, на якому ректор університету Станіслав Ніколаєнко окреслив п’ять стратегічних завдань на 2016/2017 навчальний рік, а 29 серпня 2016 року на юридичному факультеті відбулося розширене засідання вченої ради за участі його трудового колективу, на яке завітав і керівник нашого вишу.

     

     Традиційно порядок денний розпочався із доповіді декана факультету Олени Ярої про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу юридичного факультету у 2015/2016 навчальному році та завдання на новий навчальний рік. Доповідач звернула увагу на успішне завершення вступної кампанії-2016, що усунула загрозу скорочення науково-педагогічного штату. Особливу вдячність за відданість своїй справі, факультету та своєму університету висловили заступнику відповідального секретаря Марині Дейнезі, Лідії Гончарук, Юлії Канарик, Наталії Поліно, Наталії Поліщук, Людмилі Прокопович, Юлії Красновій, заступнику декана Олені Улютіній. І хоча контингент студентів та магістрів правничого спрямування склали представники майже усіх областей України із середнім балом успішності 175, декан водночас наголосила: розслаблятися не слід, необхідно вдосконалювати систему профорієнтаційної роботи та розробляти нові її форми, враховуючи позитивний досвід інших факультетів. 

     Аналізуючи діяльність НПП факультету у навчальній роботі доповідач звернула увагу на позитивні зрушення у цьому напрямі – подальше підвищення якості навчального процесу, запровадження практики проведення відкритих лекцій знаними правниками-науковцями та майстер-класів відомих юристів-практиків, продовження роботи з наповнення електронного навчального простору університету електронним версіями робочих навчальних програм, навчально-методичних посібників та інших навчальних і навчально-методичних розробок, завершення формування бази тестових завдань для перевірки якості підготовки фахівців, наповнення єдиних навчальних порталів http://elearn.nubip.edu.ua та http://moodle.nauu.kiev.ua електронними навчальними курсами, що у загальному підсумку склало 80% від усіх навчальних дисциплін, викладання яких забезпечує юридичний факультет.

    Істотні зрушення відбулися і науковій діяльності факультету. У травні 2016 року підготовлено ліцензійну справу підготовки аспірантів за спеціальністю 081 «Право» та ліцензовано 15 місць, кафедри подали 5 проектів наукових досліджень для фінансування за кошти державного бюджету у 2017 році.

     Міжнародна діяльність характеризується поступовим підвищенням активності кафедр та наукового-педагогічних кадрів. У травні 2016 року доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Євгеній Шульга взяв участь у роботі 110-ї міжнародної науково-практичної конференції, організованої Американською асоціацією міжнародного права, 5 науково-педагогічних працівників кафедри теорії та історії держави і права і професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені Василя Зіновійовича Янчука спрямували свої зусилля на покращення власного рівня володіння англійською мовою, доцент кафедри цивільного та господарського права Олександра Шинкарук пройшла стажування в Італії, а проект кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства «Європейська екологічна політика і право», поданий за програмою ERASMUS, набрав 86 балів і сьогодні ведеться підготовка до підписання угоди між ERASMUS та НУБіП.

     Динаміка 2011-2016 років показує, що юридичний факультет не збавляє темпів і у виконанні госпрозрахункової діяльності, забезпечуючи план надходжень, і у напрямі забезпечення режиму жорсткої економії енергоресурсів. У вересні планується забезпечити надходження коштів на оплату встановлення у корпусі теплопункту. 
     Навчальний рік 2016/2017 буде напруженим і складним, наголосила насамкінець Олена Яра. Водночас, я переконана, що нашій команді, яка буде працювати за принципом рівнонапруженості, злагоджено, дружньо, на повну віддачу, а також за підтримки адміністрації університету, ради роботодавців буде по силам виконати завдання, поставлені рішенням університетської вченої ради. 

 

     

 

     

     

     Головні положення виступу декана факультету про результати вступної кампанії 2016 р. були детально розкриті у доповідях Юлії Канарик (бакалаврат) та Людмили Прокопович (магістратура), про готовність кафедр до нового 2016/2017 навчального року доповіли завідувачі кафедр Володимир Єрмоленко, Володимир Курило, Віктор Ладиченко, Олексій Піддубний, про готовність до прийому студентів першого курсу і проведення свята «День знань» прозвітувала заступник декана Олена Улютіна, на проблемних питаннях щодо формування проектів фундаментальних і прикладних науково-дослідних робіт на 2017 рік зупинився Віктор Ладиченко, а виконуюча обов’язки секретаря вченої ради Марина Дейнега представила план роботи вченої ради юридичного факультету на 2016/2017 навчальний рік.

     Підсумовуючи роботу розширеної вченої ради юридичного факультету, ректор Станіслав Ніколаєнко висловив вдячність учасникам цьогорічної вступної компанії, а також сподівання, що виконання поставлених серпневим засіданням вченої ради НУБіП стратегічних завдань буде відображене у діяльності кафедр, а представники правничої наукової школи не стоятимуть осторонь тих викликів і загроз, які сьогодні постали не лише перед вищою освітою та нашим навчальним закладом, а й перед сільськими громадами та державою в цілому у забезпеченні сталого розвитку села.

Віра Качур,
завідувач кафедри теорії та історії держави і права
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook