Навчально-ознайомча практика з «Селекції і насінництва польових культур» у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»

15 серпня 2016 року
ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»
    Важливим елементом навчального процесу для майбутніх спеціалістів є набуття практичних навичок з селекції та насінництва польових культур. Дисципліна «Селекція та насінництво сільськогосподарських культур» є важливою у підготовці бакалаврів-агрономів. Мета викладання дисципліни – дати студентам глибокі знання з теорії та практики селекційно-насінницької роботи.
    Селекція дозволяє найбільш повно використовувати потенціал культури, головним завданням насінництва є реалізація досягнень селекції, збереження в процесі розмноження сортів і гібридів усіх морфологічних ознак і біологічних властивостей насіння.
   Основною метою насінництва є найбільш повна реалізація урожайних можливостей сортів (гібридів) із збереженням їх господарсько-біологічних властивостей з використанням методів генетики, біотехнології, рослинництва, фітопатології та інших наук.
   Практика проходила в лабораторії кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського під керівництвом асистента кафедри Дмитренко Юлії Михайлівни.
       Під час навчально-ознайомчої практики студенти ознайомилися із:
- селекційно-насінницьким процесом;
- селекційно-насінницькою роботою у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»;
- основними напрямками та результатами наукових досліджень кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського;
- методами створення вихідного матеріалу та його використанням в селекції;
- сучасним сортиментом сортів та гібридів занесених до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні в 2015-2016 рр.;
- первинними етапами насінництва в польовій лабораторії кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, а також з селекційно-насінницькою сівозміною лабораторії;
- провели біометричні виміри селекційного матеріалу кукурудзи в контрольному розсаднику.
  
     Cтуденти успішно засвоїли всі теми програми навчальної практики та успішно склали залік. Засвоєнні під час практики знання і вміння допоможуть студентам успішно освоїти дисципліну.
 
 
Асистент кафедри генетики, селекції
і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Дмитренко Юлія Михайлівна
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook