Міжнародна науково-практична конференція "Управління живленням та стресами рослин у сучасних технологіях" - наука з виробництвом єдині

6 серпня 2016 року

     4-5 серпня відбулася Міжнародна науково-практичної конференції "Управління живленням та стресами рослин у сучасних технологіях", організаторами якої були НУБіП України, компанія Syngenta, компанія HZPC, ТОВ "Біотех ЛТД", за підтримки Української асоціації виробників картоплі. Учасниками конференції стали науковці й виробничники, які займаються питаннями живлення рослин, засобами захисту рослин, селекцією, вирощуванням картоплі.

     Метою цієї конференції було висвітлення результатів наукової й дослідницької діяльності науковців кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП, досягнень і напрацювань одних із найпотужніших компаній в Україні, які займаються засобами захисту рослин (Syngenta) і насіннєвим матеріалом картоплі (HZPC).

      Практична частина конференції мала назву «Картопляна майстерня», яка проходила на базі ТОВ «Біотех ЛТД». Це господарство, без перебільшення, є взірцем поєднання науки й виробництва. Його засновник і керівник Бикін Анатолій Вікторович, будучи відомим вченим-агрохіміком, втілює наукові надбання у виробництво й своєю працею доводить, що наука без виробництва, як і виробництво без науки, існувати й розвиватися не можуть. Саме на цьому Анатолій Вікторович наголосив у своїй доповіді.

    Виступ професора Національного університету біоресурсів і природокористування України, який базувався на теоретичних наукових засадах, на біохімічному рівні розкривав проблему регулювання стресостійкості рослин використанням добрив, викликав високу зацікавленість учасників конференції й живе обговорення. Доповіді супроводжувалися і презентаціями, і сучасним наглядовим матеріалом.

    Наступним етапом було поле. ТОВ "Біотех ЛТД" протягом менш ніж години зуміло продемонструвати дворічний цикл польових робіт, починаючи зі збору попередника і закінчуючи сортуванням зібраного врожаю картоплі. Усі машини й агрегати в роботі, добрива й засоби захисту – повний технологічний цикл вирощування картоплі змогли побачити учасники конференції.

  

      Представники компанії Syngenta представили свої нові напрацювання й продукти із захисту картоплі від шкідливих організмів, а також підвищення стресостійкості рослин. Доповідь провідного фахівця компанії, презентація науково-практичних напрацювань, широкий наглядовий матеріал, агрегат для внесення препаратів, майстер-клас із проведення обробки рослин – усе було цікавим і актуальним для виробничників і науковців.

 

    Керівник компанії HZPC безпосередньо в полі продемонстрував нові й популярні сорти картоплі, охарактеризувавши кожен як із споживчого, так і з виробничого боку. Багато цікавих наукових матеріалів, технологічні складові, можливість зустрітися й поговорити із фахівцями різних спрямувань - усе це зробило конференцію не лише цікавою, а й дійсно корисною, актуальною для кожного із учасників.

       

    Варто відмітити високий рівень підготовки й організації заходу. Все було зроблене вишукано, з душею. Кожного учасника зустрічали не лише організатори, а й символіка нашої держави, викладена картоплею.

     

Приємно вразило оформлення зали конференції. Сам господар зустрічав добрим словом і хлібом-сіллю.

        

Цей день став ще одним етапом єднання науки з виробництвом, заради зміцнення розвитку і ствердження.

 

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Пасічник Наталія


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook