Стартував літній вирівнювальний семестр для випускників коледжів і технікумів

9 серпня 2016 року

     9 серпня 2016 року. Сьогодні – перший день долучення вас до студентської сім’ї університету, розпочинаючи приурочену до початку літнього вирівнювального семестру зустріч з новим студентським поповненням з числа кращих випускників коледжів і технікумів, зазначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

     Місце її проведення – університетський стадіон – було вибране не випадково: сьогодні НУБіП ще не має такої величезної зали, аби зібрати разом майже 400 осіб. Саме стільки студентів всіх факультетів та навчально-наукових інститутів були присутніми на трибунах стадіону. Образно кажучи, вони разом вперше співпереживали за долю – власну та університету. Напевно, так само 119 років тому почувалися перші його студенти. Бо наш виш за якихось три тижні вступатиме у свій 119-й навчальний рік. Всього було на цьому шляху! І в тому, що університет навіть у найскладніших умовах вижив і працює, – заслуга його випускників. А їх – майже 150 тисяч.

     Цього року було значно скорочено державне замовлення на бакалаврат, зазначив ректор. Але ми знайшли можливість зарахувати в число студентів університету кращих з випускників коледжів і технікумів. Тепер головне – відповідно навчатися, а для цього потрібні воля і бажання.

     Допомогти новоспеченим друго- і третьокурсникам плавно увійти в навчальний процес покликаний вирівнювальний семестр, в ході якого вони зможуть прослухати ті чи інші дисципліни та курси, яких не було в коледжах і технікумах, і відразу потому скласти з них іспити і заліки. Про це та інше йшлося у виступах проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші і начальника навчального відділу Оксани Зазимко.

     І на закінчення скажу хай і банальне, але вірне: будьте гідними університету, студентами якого стали.

Валентин Обрамбальський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook