В університеті стартувала «Школа першокурсника»

8 серпня 2016 року

     8 серпня в університеті стартувала традиційна «Школа першокурсника» для 929 студентів нового набору. Саме два дні тому були підписані накази ректора університету Станіслава Ніколаєнка про їхнє зарахування. Як і раніше, за кілька днів першокурсників, які навчаються за рахунок держбюджету, ознайомлять з університетом, організацією навчального процесу, можливостями самореалізації.

     Новоспечених студентів першого курсу факультету тваринництва і водних біоресурсів та ННІ лісового і садово-паркового господарства вітав ректор Станіслав Ніколаєнко. Нині в НУБіП вже у 119-тий раз сіли за студентські лави, зазначив він. І пригадав, як сам у 1973 році також переживав схожі почуття, будучи першокурсником, але інженерного факультету. Від часу заснування і до сьогодні університет дав путівку в життя більш, ніж 150 тисячам випускників, наголосив ректор. Серед них – чимало видатних і непересічних особистостей, науковців зі світовими іменами, громадських діячів, політиків. До речі, двоє з них – Олександр Мороз та Іван Плющ – у свій час очолювали Парламент. А Валерій Самоплавський був міністром лісового господарства. 

     Звертаючись до першокурсників, Станіслав Ніколаєнко зазначив, що їхня формула успіху доволі проста – якісне навчання. Він же і закликав юнаків та дівчат бути патріотами свого університету. А патріотизм, за Іваном Франком, продовжив ректор, – то тяжкий труд. І для студента – це, перш за все, – свідоме, сумлінне ставлення до своїх обов’язків. 

     Таку величезну матеріально-технічну базу, яку має наш університет, звісно, важко утримувати, враховуючи фінансові труднощі. Але Станіслав Ніколаєнко запевнив першокурсників, що вони навчатимуться у гарних умовах. Насамкінець закликав ставити високі цілі та досягати їх, бути працелюбними і скористатися чудовою нагодою вивчити багатющу культурну спадщину Києва.

     Потому першокурсники прослухали першу в їхньому житті лекцію. Вона покликана ознайомити ще учорашніх абітурієнтів з університетом. Яка його структура, у чому специфіка навчального процесу, які є можливості для самореалізації, перспективи подальшого навчання? На ці та інші запитання вичерпну відповідь першокурсникам дали начальники навчального відділу – Оксана Зазимко та навчально-методичного – Лариса Кліх. Мова йшла і про стипендіальне забезпечення, залікові та екзаменаційні сесії, систему оцінювання знань. Особлива увага – вивченню іноземних мов, практикам, навчанню і стажуванню за кордоном у рамках партнерських угод.

     Після першокурсники ознайомляться зі студентським самоврядуванням університету, та як можна долучитися до його лав. 

     Творчих особистостей, тих, хто має досвід художньої самодіяльності, чекають для проведення відбору в колективи університету представники кафедри культурології. Але якщо його немає, то не біда. Головне – бажання та ініціатива, говорить керівник танцювального гурту «Сузір’я DANCE» Ольга Сауріна

     Сподівання поповнити збірні команди з різних видів спорту студентами нового набору висловлюють й на кафедрі фізичного виховання, викладачі якої в рамках школи теж проводитимуть відповідний відбір. 

    

     Нагадуємо, що «Школа першокурсника» триватиме ще два дні. Для студентів-контрактників вона пройде 15 серпня.

Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook