Вступна кампанія: темпи надходження заяв – на рівні минулого року

12 липня 2016 року

 12 липня 2016 року відбулося чергове засідання приймальної комісії. На порядку денному стояло п’ять питань. Передуючи їм, ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив, що нині маємо напружену ситуацію: не можемо отримати заяви в електронній формі, увести дані в ЄДЕБО. І хоча все це оптимізму не додає, сподіваємося на успішне закінчення вступної кампанії. 

 
Про стан надходження заяв від вступників до магістратури та бакалаврату доповідав відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. Він зазначив, що темпи надходження заяв – на рівні минулого року. 
 
Всього на сьогодні до магістратури надійшло 1290 заяв, в тому числі 41 – на контрактну форму навчання. До честі нашого університету, 106 вступників з інших вишів обрали для подальшого навчання НУБіП. 
 
 
На запитання ректора, з яких спеціальностей є тривога, Віктор Шевчук назвав економічні (є велика конкуренція з боку економічних вишів), менеджмент. Хоча декан економічного факультету Анатолій Діброва з ним не погодився: після закінчення польових зборів офіцерів запасу картина різко зміниться на краще. 
 
 
Свої думки стосовно сьогоднішнього дня вступної кампанії висловили також директори ННІ автоматики, енергетики і енергозбереження Володимир Козирський, лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида, післядипломної освіти Марія Кулаєць, декани факультетів аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, юридичного Олена Яра, конструювання та дизайну Зиновій Ружило, агробіологічного Віктор Забалуєв та інші.
 
 
Особисто активно подають документи вступники, які вже здобули диплом молодшого спеціаліста. Станом на сьогодні на денну форму навчання від них надійшло 457 заяв. Що ж до електронної форми то, за словами відповідального секретаря приймальної комісії, за весь минулий день надійшла всього одна. Хоча вночі й до ранку, поки ця система працювала, їх надійшло 600!
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував увагу на тому, що у полі зору потрібно тримати переможців і призерів Всеукраїнських олімпіад та конкурсів, які в майбутньому складуть основу студентської еліти. 
 
 
Було заслухано інформацію щодо кількості місць державного замовлення на старших курсах денної та заочної форм бакалаврату. Ректор дав доручення деканам і директорам до п’ятниці підготувати дані про наявні місця і до суботи проінформувати. Таких місць може бути близько 400, зазначила начальник навчального відділу Оксана Зазимко, а може й більше. 
 
Мова йшла також про розподіл обсягів державного замовлення на підготовку здобувачів вищої освіти у 2016 році на базі ОКР «Молодший спеціаліст» в розрізі спеціалізацій. Зокрема, це стосувалося наших Бережанського та Ніжинського інститутів. 
 
Останнє питання – різне – виявилося розлогим і стосувалося енерго- і водоощадності (за словами Ігоря Ібатулліна, лише гарячої води за місяць у корпусах витрачено 4525 тонн, а в гуртожитках взагалі вп’ятеро більше!). Враховуючи величезні перевитрати електроенергії, проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував, що на технічній раді прийнято рішення відключити від додаткового електропостачання всі корпуси, крім першого та десятого. Він же спинився на ремонтних роботах в аудиторія 232 та 228 навчального корпусу №10. 
 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко висловив пропозицію, щоб в оновленій 232 аудиторії 25 серпня провести семінар-навчання молодих викладачів, які мають досвід педагогічного стажу від одного до трьох років.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook