В університеті розглядають проблеми і перспективи горіхового бізнесу

10 червня 2016 року

     10 червня НУБіП у своїх стінах приймав учасників конференції «Розвиток горіхового бізнесу. Особливості створення горіхових садів, переробка та реалізація продукції». Проходила вона в рамках українського галузевого проекту «Мільйонер з горішка» з ініціативи Української горіхової асоціації

     Вітав виробничників, науковців і всіх тих, хто цікавиться горіхівництвом, ректор Станіслав Ніколаєнко. Він розпочав з того, що ознайомив гостей з університетом. Так, на факультетах, навчально-наукових інститутах та у відокремлених підрозділах вишу сьогодні здобувають свій фах близько 27 тисяч студентів. Навчають їх висококваліфіковані науково-педагогічні працівники – 34 академіки, 260 професорів і докторів наук, а ще доценти і кандидати наук. За свою 118-річну історію НУБіП підготував майже 150 тисяч фахівців. І хоч якби важко не було, університет розвивається, оновлюється, удосконалюється навчальний процес. Згадаймо хоча б обладнані нещодавно новітні лабораторії на двох інженерних факультетах. Окрім навчальної діяльності, займаємося ще й дослідництвом, продовжив ректор. А щоб наші випускники відповідали запитам бізнесу, зокрема, мали високий рівень практичної підготовки, в університеті створена і функціонує Рада роботодавців. Все це має єдину мету – фахівці, підготовлені в стінах університету, мають бути конкурентоздатними на ринку праці. Принагідно Станіслав Ніколаєнко запросив учасників конференції ознайомитися з лабораторіями вишу та відвідати оновлений ботанічний сад.

     Станіслав Миколайович відзначив актуальність сьогоднішньої конференції та підкреслив унікальність продукції горіхівництва. Напрям, обраний для дискусії, має перспективи, зазначив він. А НУБіП, в свою чергу, готовий до співпраці. 

     До вітального слова приєдналися також народний депутат Валерій Давиденко та національний координатор проектів ЄС (ФАО) Михайло Малков. Вони запевнили виробників галузі у підтримці та побажали їм стати справжніми мільйонерами з горішків. 

     Ще один гість – політик і громадський діяч Віталій Скоцик – звернувся до стану економіки нині та прогнозів на увесь поточний рік. Тенденція, за його словами, невтішна. Так, лише у цьому кварталі спад становить 9,9%, аграрного виробництва – 1,7%. Але до завершення року експерти прогнозують, що частка аграрного виробництва у структурі економіки становитиме 41%. Тому аграрії, підкреслив Віталій Скоцик, – це люди, які її творять. Тож гість подякував усім сільськогосподарським виробникам, а, особливо тим, хто займається горіхівництвом. Бо вирощувати горіх – то справа непроста, адже на перший врожай доводиться чекати 5-7 років. 

     Про світові тенденції горіхівництва та стан справ в Україні говорив представник Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Костенко. І перспективи таки є, підкреслив він. Відображені вони у відповідній концепції розвитку, яку гість представив учасникам конференції.

     

 

Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook