На круглому столі обговорили питання досягнень, перспектив та викликів при застосуванні стовбурових клітин у ветеринарній медицині

9 червня 2016, 11:50

2–3 червня 2016 року в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Інновації у ветеринарну освіту, науку, виробництво» відбувся круглий стіл: «Клітинні технології у ветеринарній медицині: сьогодення та перспективи», у якому взяли участь науковці кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин, аспіранти, магістри та науковці Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України.

Головував на круглому столі доктор ветеринарних наук, професор, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України, Мазуркевич Анатолій Йосипович.

Під час круглого столу були прослухані та обговорені доповіді "Досягнення та перспектив вітчизняної науки у вирішенні проблем застосування стовбурових клітин у регенеративній клітинній терапії" (проф. Мазуркевич А.Й.), "Оцінка активності та безпечності способів застосування стовбурових клітин у регенеративній ветеринарній медицині" (доц. Малюк М.О.), "Наукове обгрунтування трансплантації культур клітин тваринам із цукровим діабетом" (ст. викл. Ковпак В.В.), "Цитогенетичний контроль стовбурових клітин різних видів тварин на ранніх пасажах культивування" (к.с.-г.н. Стародуб С.Ф., Інститут розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України), "Вплив мезенхімальних стовбурових клітин на експериментальний пухлинний ріст та процеси метастазувння у мишей лінії С57ВЕ 6" (доц. Кладницька Л.В.), "Біологічні властивості стовбурових клітин тварин та перспективи їх застосування у ветеринарній медицині" (ст. викл. Харкевич Ю.О.).

Доповіді виявилися змістовними та викликали інтерес у публіки, про що свідчить велика кількість запитань до доповідачів.

Насамкінець круглого столу у його обговоренні взяли участь завідувач кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин, доктор ветеринарних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України Карповський Валентин Іванович, заступник директора з наукової роботи Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України, доктор с.-г. наук, професор, член-кор. НААН Ковтун Світлана Іванівна, завідувач кафедри анатомії тварин імені академіка В.Г. Касьяненка, доктор ветеринарних наук, професор Мельник Олег Петрович та інші.

Виступаючі відмітили актуальність представлених досліджень, їх новизну та практичну значущість.

Харкевич Ю.О.

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook