Ректорат: очікуємо надходження коштів на відновлення третього корпусу

6 червня 2016 року

     6 червня 2016 року. Надзвичайно приємна новина прозвучала на сьогоднішньому засіданні ректорату. Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про розпорядження Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на здійснення аварійно-відбудовних робіт, спрямованих на запобігання надзвичайній ситуації у будівлі 3-го корпусу університету. Воно передбачає виділення другого траншу необхідних для відновлення коштів – 22 млн 700 тисяч гривень. Відповідні візи треба узгодити у Мінфіні і Міносвіти.
     Так що червень, попри всі негаразди, ми починаємо доволі оптимістично.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша спинився на питанні підвищення вартості навчання. Інформація про це була розміщена на офіційному сайті і викликала бурхливу реакцію серед студентів-контрактників. І це тому, що роз’яснювальна робота про крайню необхідність такого болючого кроку не була проведена належним чином. Він ще раз пояснив, що у переважній більшості університетів вартість контракту давно вже значно вища. І запевнив: на невдоволених студентів з боку адміністрації тиску не буде.

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, спеціального відділу – Валерій Бевз, головний бухгалтер – Тетяна Кондрицька, планово-фінансового – Олег Бронін, завідувач кафедри військової підготовки – Анатолій Есаулов, голова профкому аспірантів і студентів Олексій Муравський, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв (принагідно Сергій Кваша зазначив, що варто б подбати про поселення у гуртожитки іногородніх працівників цієї служби). Радник ректора Дмитро Войтюк спинився на питанні виробничих практик щодо проведення яких вже є серйозні зауваження. Про лауреатів премії Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України для молодих науковців, участь університету у міжнародній виставці «Агро 2016» проінформував начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук серед іншого спинився на проведенні тендеру по закупівлі комп’ютерів (остаточне рішення буде прийнято в четвер) і зазначив, що вже час переглянути питання поселення у гуртожитки співробітників. У цьому його підтримав директор центру виховної роботи та студентських справ Віталій Коваленко. Адже на сьогодні різні служби подають на поселення майже півтори тисячі осіб. Ігор Ібатуллін запевнив, що без дуже поважних причин відмовляти не будуть.
     Про поточні ремонтні роботи і їх доцільність на тих чи інших об’єктах проінформував проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

     Підсумовуючи, Ігор Ібатуллін спинився на необхідності забезпечення енергоефективності, заходів щодо економного використання коштів, недопущенні скорочень держзамовлення, підготовки тендеру по 3-му корпусу. Він також коротко проаналізував роботу навчально-дослідних господарств, де на сьогодні вже закінчено обробіток всіх посівів, а виплата зарплати стала можливою завдяки реалізації молока.

     На ректораті розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook