Науковці обговорили перспективи науково-практичного співробітництва у вирішенні сучасних проблем переробки низькотоварної деревини

8 червня 2016 року

     Кафедра технології деревообробки на базі ТОВ «Барлінек Інвест» (м. Вінниця) провела Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективи науково-практичного співробітництва у вирішенні сучасних проблем переробки низькотоварної деревини». Завідувач кафедри Пінчевська О.О. привітала учасників та підкреслила важливість співпраці науковців і виробничників у сфері збереження природних ресурсів, а саме, проблем переробки низькотоварної деревини.

Учасники і слухачі конференції

     У конференції взяли участь представники виробничих закордонних, вітчизняних фірм та установ, таких як BARLINEK S.A.(Польща), ТОВ «Вудексперт» (Індія), ТОВ МВМ-Київ тощо. Не залишилися осторонь і навчальні заклади: Технічний університет (м. Зволен, Словаччина) та Грузинський технічний університет (м. Тбілісі). До роботи конференції долучилися також студенти другого курсу скороченого терміну навчання та четвертого курсу, які вивчають деревооброблювальні технології.

   

З представниками фірми Barlinek S.A.                                        Виступ А. Костриці

     Директор підприємства з питань планування і технічного приготування продукції А. Костриця (Barlinek S.A., Польща, м. Кельце – Україна, м. Вінниця) розповів про становлення підприємства, обсяги його виробництва та програму збереження довкілля. Виробництво там – безвідходне і повністю задовольняє потреби в енергоресурсах. А. Костриця підкреслив, що середній вік робітників підприємства 35 років та наголосив на тому, що вони завжди раді прийняти на роботу випускників НУБіП. Так, уже декілька років на посаді начальника відділу з питань планування і технічного приготування продукції успішно працює випускник кафедри технології деревообробки Неборачок О.

     Цікавим досвідом з сушіння заготовок з тополі поділився B. Rafal (Barlinek S.A., ТОВ «Барлінек Інвест», керівник відділу сушіння, Польща, м. Кельце). 
     Основні напрями формування індійського ринку деревини та співпраці з Україною окреслив А. Saksena (Індія). На індійському ринку існують схожі проблеми з українським ринком, а саме, безвідходне виробництво та лісовідновлення, зазначив він.
    М. Тепнадзе з Грузинського технічного університету розповів про сучасні наукові дослідження та розробки, які дозволяють повністю використовувати біомасу лісів, починаючи з деревини і закінчуючи гілками та листям. 

    Потому для учасників провели екскурсію підприємством, де ознайомили з сучасним виробництвом тришарової дошки для підлоги, починаючи з розпилювання колод на заготовки – до отримання кінцевої продукції та завезення її на склад. 

Склад заготовок

Лісопильний цех

     Завершився перший день конференції екскурсією містом. Учасники конференції ознайомилися з історичними та культурними пам’ятками Вінниці.

     

Чудові фонтани Вінниці                                                     Екскурсія містом

    Від імені колективу кафедри технології деревообробки висловлюємо вдячність усім учасникам конференції за висвітлення сучасних технологій оброблення деревини, увагу до навчального процесу і пропозиції щодо надання можливості практичного навчання студентів.

Буйських Н.В.,
старший викладач кафедри технології деревообробки  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook