Завдання: поліпшити побут у студентських гуртожитках – виконується!

22 травня 2016 року

     Одним із завдань, яке поставлене програмою розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020», є поліпшення побутових умов проживання у студентських гуртожитках. Першочерговим, на що була звернута увага керівництва університету, став стан дахів і покрівель, до речі, не лише на гуртожитках. Минулого року розпочалася робота по капітальному ремонту і заміні дахів. Саме капітальному, оскільки за десятиліття без поточних ремонтів вони перетворилися на суцільні решета. У 2015-му перекриті гуртожитки №4, 5 та 6
     Відповідно до плану будівельних робіт на 2016 рік, який схвалила студентська організація університету, цього року будуть встановлені шатрові дахи на гуртожитках №10 та 11. На останньому цей процес виходить на фінішну пряму – змонтований дерев’яний каркас (деревиною забезпечила Боярська лісодослідна станція, що значно здешевило ремонт), почалися роботи з встановлення металочерепиці. 

     Изображение 

     

     

     За словами проректора з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка, поставлене завдання завершити перекриття даху до Дня університету бригада покрівельників намагатиметься виконати. Заважають узятому темпу погодні умови і складність висотних робіт. Одразу після завершення – бригада приступає до сусіднього гуртожитку №10. На жаль, зазначає проректор, фінансова скрута не дозволяє провести ремонти тотально на всіх об’єктах. Але, попри все, студентський побут буде поліпшуватися. Добре, що до цього долучаються колишні випускники, небайдужі бізнесмени і, власне, самі студенти, які об’єднуються в будівельні загони і допомагають на усіх етапах робіт.
     Без облаштування дахів, заміни інженерних, енергетичних та інфраструктурних комунікацій важко проводити сучасний капітальний ремонт кімнат та приміщень. Незважаючи на це, у гуртожитках №8, 9 та 10 ремонтуються місця загального користування. У 10-му він вже завершився – приміщення облицьовані плиткою, встановлена новенька сантехніка та під’єднані комунікації
      Нагадаємо також, що в студентських гуртожитках 100% замінені газові плити, працює університетський меблевий цех.

   

       

     

    Оцінити і побачити все це на власні очі можна буде під час спеціальної екскурсії для членів вченої ради та керівників студентського самоврядування 25 травня – збір о 13-00 біля корпусу №5.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook