Викладачі і молоді вчені факультету тваринництва та водних біоресурсів – учасники міжнародних заходів до 30-річчя Чорнобильської катастрофи

27 квітня 2016 року

     Колектив кафедри конярства і бджільництва у складі професора В. Д. Броварського, старшого викладача Л. О. Адамчук, здобувача С. М. Величко та студента магістратури О. П. Подолян взяли активну участь у ІХ міжнародній міждисциплінарній науково-практичній конференції «Сучасні аспекти збереження здоров’я людини», яка пройшла 22-23 квітня у с. Солочин Свалявського району, що на Закарпатті. Захід відбувся за організації і сприяння Закарпатської ОДА, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Словацького аграрного університету в Нітрі, Ужгородського торгівельно-економічного інституту Київського НТЕУ, департаментів охорони здоров’я, освіти та науки Закарпатської ОДА, ГО «Союз Чорнобиль України», Міжнародного інституту людини і глобалістики «Ноосфера».

Изображение

     На конференції розглядалися питання збереження здоров’я людини через 30 років після аварії на ЧС, оздоровчого харчування, питної води, фітоапіпрофілактики захворювань, проблеми йодної недостатності, актуальні медичні аспекти після Чорнобильської катастрофи, біорізноманіття, новацій в агротехнологіях для збереження здоров’я в постчорнобильський період.

     Делегати НУБіП мали усну доповідь та три стендових, а професор В. Броварський був ще й модератором однієї із секцій. У перервах між секційними засіданнями обговорено спільну науково-дослідну та навчально-методичну роботу із Михайлом Кривим, деканом технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету.

 

    Окрім цього, на базі санаторію «Квітка Полонини» відбулася зустріч робочої групи з реалізації проекту «Biodiversityafter the Chernobyl Accident» (Of Small Grand 11540020 International Visegrad Fund, Bratislava), партнером якого є факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. В обговореннях взяли участь представники Словацького аграрного університету в Нітрі (Словаччина), НБС ім. М. М. Гришка НАН України, Університету імені Менделя у Брно (Чехія), Дендрарію та Інституту фізіографії в Болестрашице (Польща), ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Изображение 

     На засіданні йшлося про виконання проекту та видання першої частини міжнародного наукового збірника «Biodiversityafter the Chernobyl Accident. PartI». Активних учасників відзначено сертифікатами. 
 

Изображение    

     23 квітня відбувся круглий стіл членів Міжнародної мережі AgroBioNet для реалізації Міжнародної наукової програми «Агробіорізноманіття для покращання харчування, здоров’я та якості життя». На ньому обговорювали етапи підготовки міжнародного наукового збірника «AGROBIODIVERSITY for Improving Nutrition, Healthand Life Quality 2016» (інформацію про подання публікацій подано внизу цієї сторінки), а також перспективи та напрямки щодо розробки та написання спільних наукових проектів у рамках AgroBioNet.

 

    Делегати вдячні керівництву НУБіП України за надану можливість взяти участь у перелічених заходах.

Изображение

О. Лосєв,
завідувач кафедри конярства і бджільництва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook