Практика для науковців-клініцистів – важлива умова професійного зростання

27 квітня 2016 року

Співробітники кафедри хірургії імені академіка І.О. Поваженка асистент Тарнавський Дмитро Володимирович та доцент Ткаченко Володимир Васильович відповідно до наказу ректора НУБіП України № 67 від 12.03.2016 р. та «Положення про підвищення кваліфікації і стажування НПП НУБіП України в НДГ та передових підприємствах, організаціях і установах України» в період з 14 березня по 14 квітня 2016 року пройшли стажування у ТОВ «Дзензелівське», яке розташоване у с. Іваньки Маньківського району Черкаської області.

ТОВ «Дзензелівське» – передове сільськогосподарське підприємство Черкаської області, яке спеціалізується на вирощуванні зернових та великої рогатої худоби молочного напрямку продуктивності. Загальне поголів’я ВРХ складає 900 голів, дійного стада – 490, середньодобовий надій молока – 27 л.

Асистент Тарнавський Дмитро Володимирович та доцент Ткаченко Володимир Васильович ознайомились із структурою господарства, організацією утримання тварин, годівлі, а також ветеринарним обслуговуванням та забезпеченням ветеринарної служби господарства лікувальними засобами. 

Стажування на підприємстві стало можливим завдяки прагненню його керівника Демченко О.І. та головного ветеринарного лікаря Руданського О.А. поліпшити стан справ щодо ветеринарного обслуговування тварин. Зокрема, в період стажування асистентом Тарнавським Д.В. та доцентом Ткаченко В.В. було проведено велику кількість хірургічних втручань при лікуванні корів з міжпальцевими виразками, санацій ратиць, лікувань інших захворювань хірургічної природи. Крім того, неодноразово надавалась рододопомога при патологічних отелах, захворюваннях статевих органів, молочної залози тощо.

Наприкінці стажування директор ТОВ «Дзензелівське» високо оцінив проведену роботу Дмитра Володимировича та Володимира Васильовича, подякував за надану практичну та консультаційну допомогу та запросив до подальшої співпраці.

Ю. Харкевич


Телятник
Ролети на вікнах для провітрювання приміщення
Лампи для обігріву телят
Доїльна зала
Силосна яма
Фіксаційний станок для розчищення ратиць
Вигульний майданчик
Кормороздавач
Абсцес вушної раковини
Приміщення для утримання телят
Надання рододопомоги
Індивідуальне утримання телят
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook