Аспірант НУБіП України взяв участь у 1-й щорічній робочій зустрічі Об'єднаного міжнародного центру (JIC) UNIgreen в Альмерії

30 жовтня 2023 року
  У місті Альмерія (Іспанія) на базі Університету Альмерії з 23 по 25 жовтня відбулася 1 Щорічна робоча зустріч Об'єднаного міжнародного центру (JIC) UNIgreen.
  Ця зустріч об’єднує співробітників 8 закладів UNIgreen альянсу та їх партнерів, а також являє собою чудову можливість досягти прогресу в розбудові зеленого європейського університету.
  На відкритті зустрічі Carmelo Rodríguez, виконуючий обов'язки ректора Університету Альмерії, наголосив: «Це дуже важлива зустріч, яку ми проводимо, у якій беруть участь партнери, а також усі робочі групи та підрозділи, що становлять альянс. Майбутнє UNIgreen обговорюватиметься за участю близько 200 осіб. Простіше кажучи, у цьому заході беруть участь представники всіх секторів, які входять в цей європейський університет».
 
  У рамках наукового стажування по програмі UNIgreen+UA аспірант Національного університету біоресурсів та природокористування України Дмитро Третяченко взяв участь у роботі 1-ї Щорічної робочої зустрічі Об'єднаного міжнародного центру (JIC) UNIgreen. Представник університету під час зустрічі подякував команді UNIgreen за унікальну можливість пройти наукове стажування та розповів про досягнення, що вже вдалися завдяки науковому стажуванню в Університеті Альмерії.

  Дмитро Третяченко разом з Emilio Galdeano Gomez, його науковим керівником в рамках наукового стажування UNIgreen, професором економіки та бізнесу в Університеті Альмерія, керівником Середземноморського дослідницького центру економіки і сталого розвитку (CIMEDES)
  Аспірант Національного університету біоресурсів та природокористування в рамках свого наукового дослідження «Соціально-економічна оцінка стійкості аграрного сектору в умовах викликів та загроз національній безпеці» зазначив: «Сучасний світ переживає масштабні трансформації. Вони охоплюють практично всі сфери суспільних відносин. Останнім часом суттєво посилився вплив факторів зміни клімату, поширилися нові небезпечні захворювання, зросло антропогенне навантаження на навколишнє середовище. Глобальне середовище безпеки характеризується високим рівнем турбулентності та непередбачуваності, руйнується міжнародна система стратегічної стабільності, конкуренція між держав посилюється, виникають нові конфлікти, які стає все важче вирішити. Ефективною відповіддю на сучасні виклики може стати зміцнення національної стабільності. Національна система стабільності – це сукупність цілеспрямованих дій, методів і механізмів взаємодії органів державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, інститути громадянського суспільства, які гарантують в збереження безпеки та безперервності функціонування основних сфер життя суспільства і держави до, під час і після настання кризової ситуації на усіх рівнях.
  З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року агросектор України отримав численні пошкодження виробничого обладнання і площ, адміністративних будівель, транспорту, тощо. У зв'язку з вищевикладеним, актуальним і важливим буде проведення соціально-економічної оцінки впливу багатьох викликів в аграрного сектору з метою інформування місцевих та державних органів влади, гуманітарних організацій про програму для зниження ризиків стихійних лих. Оцінити рівень поінформованості та готовності представників громади та представників промислових об'єктів щодо ризиків з метою інформування місцевих та державних органів влади про надзвичайні ситуації та готовності та реагування. Оцінити рівень обізнаності місцевих та державних органів влади щодо ризиків стихійних лих для кращого включення заходів зі зменшення ризику стихійних лих і готовності до планування відновлення міст».
 
Дмитро Третяченко разом з Tomás Lorenzana, головним кооординатором UNIgreen
Дмитро Третяченко разом з Carmelo Rodríguez, виконуючим обов'язки ректора Університету Альмерії
 
  У заході також взяли участь представники місцевої та регіональної влади, а також державних установ та компаній провінції, які приєдналися до цього проекту. Користуюючись нагодою, аспірант НУБіП України Дмитро Третяченко під час зустрічі з Maria Del Mar Vazquez Aguero, мером міської ради Альмерії та з Javier Aureliano Garcia Molina, президентом провінційної дипломатичної місії Альмерії розповів про ситуацію в Україні та подякував Іспанії та всьому іспанському народові за незмінну підтримку України. «Цінуємо допомогу з боку Іспанії, яка надається з перших днів повномасштабного вторгнення держави-агресора, в боротьбі України за наші спільні європейські цінності", – зазначив Дмитро Третяченко. Також було досягнуто домовленостей про додаткову зустріч в міській раді Альмерії для визначення подальших напрямків співпраці.
  Дмитро Третяченко разом Javier Aureliano Garcia Molina, президентом провінційної дипломатичної місії Альмерії
Дмитро Третяченко разом з Maria Del Mar Vazquez Aguero, мером міської ради Альмерії
 
  Протягом цих трьох днів учасники зустрічі UNlgreen альянсу, також мали змогу провести спільні зустрічі, щоб отримати детальний огляд роботи, що проводиться у кожному робочому пакеті, поділитись результатами, а також обговорити та спланувати майбутнє UNlgreen альянсу. Ця зустріч є одним із необхідних кроків для створення Європейського зеленого університету майбутнього в галузі сталого сільського господарства, зеленої біотехнології, навколишнього середовища та наук про життя.
 
 
 
О. Лабенко
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook