Екскурсія університетом - як різновид профорієнтаційної роботи

23 квітня 2016 року
м. Київ, НУБіП України, корпус №12, ауд. 304

Великий вплив на школярів-старшокласників справляють екскурсії. Вони значно розширюють кругозір учнів, їх знання про оточуючий світ, глибше знайомлять дітей з різними професіями. Ефективність профорієнтаційної роботи при проведенні екскурсій значно підвищується при безпосередньому знайомстві учнів з ВУЗом, з професіями, які можна отримати в ньому.

Саме такої думки дотримувався доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Василів Володимир готуючись до бесіди з учнями-старшокласниками навчального закладу «Європейський колегіум». Керівництво школи і учні з великим інтересом прийняли пропозицію відвідати наш університет. Ця школа знаходиться неподалік нашого університу, на вулиці Сєченова. Тому зразу, після уроків, учні в супроводі класного керівника Тетяни Іванівни Редько і Василіва Володимира вирушили на екскурсію для знайомства з нашим університетом. До заходу долучились навіть батьки деяких учнів з їхніми меншими дітьми.

 

В університеті, біля головного десятого корпусу екскурсантів зустріла декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК професор Лариса Баль-Прилипко, яка провела учнів по території базового закладу, розказала про його величину історію і здобутки. Особливу увагу вона акцентувала на ознайомленні учнів з кафедрами факультету, їхніми навчально-науковими лабораторіями і аудиторіями.

Далі ініціативу перехопиила заступник декана доцент Наталія Слободянюк , яка з радістю зустріла учнів-екскурсантів в деканаті факультету ХТ та УЯП АПК. Вона розповіла про наш факультет, професії, які можна здобути навчаючись на ньому, а також про здобутки студентів і викладачів в науковій, навчальній, культурно-масовій і спортивній роботі.

Для розширення кругозору про наш університет, Володимир Василів з учнями відвідали музей анатомії на кафедрі анатомії тварин імені В.Г. Касьяненка, де захоплюючу екскурсію їм провів доцент Микола Стегней.

 

На закінчення Василів Володимир познайомив учнів з першим корпусом, з якого можна сказати почалась сучасна історія університету, і де знаходиться прийсальна комісія. Також цікавою в цьому корпусі була екскурсія в музей лісових звірів і птахів, яку провів старший лаборант Сергій Шевченко.

Учні висловили велике захоплення від відвідування нашого університету, і в подяку за цікаву екскурсію подарували Володимиру Василіву  парасольку з логотипом їхньої школи, яка стала у пригоді йому вже на наступний день.

 

Юрій Сухенко,

завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook