ТЕЛЕКАНАЛ 1 +1 - програма «Життя без обману» та її ведучий Олексій Душка разом з магістрами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК готували ковбасу

23 квітня 2016 року
м. Київ, НУБіП України, корпус №12, ауд. 104, блок Б

 

Телеканали «1+1» , «СТБ», «Інтер» з відомими рубриками: «Життя без обману», «Якісне життя», «Знак якості» уже більше 5-ти років співпрацює з факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК. 

Адже відомо, що одним з критеріїв, що визначають рівень продовольчої культури країни, є якість і безпечність харчових продуктів. За даними експертів, здоров'я людини лише на 8-12% залежить від ефективності системи охорони здоров'я, на 20-25% від стану навколишнього середовища і на 18-20% від генетичних чинників, а ось основна частина – 52-55% – від соціально-економічних умов і способу життя, причому одною з визначальних складових цього є структура харчування.

 

Саме тому, 21 квітня 2016 року телеканал 1+1 - програма «Життя без обману» разом з відомим ведучим Олексієм Душкою спеціально приїхали в НУБіП України на лабораторне заняття з дисципліни «Технологія зберігання та  консервування м’яса і м’ясних продуктів» під керівництвом професора Ларисою Баль-Прилипко. Дана зустріч присвячена пізнанню секретів сучасних технологій виробництва варених ковбас за рецептурами ДСТУ і ТУ, які вміло демонстрували магістри 1 року навчання факультету харчових технологій.

Магістри, спілкуючись з – Олексієм Душкою, показали високі знання з фаху – акцентували  на ролі харчової промисловості у структурі сільськогосподарського виробництва .А відомому ведучому телепередачі «Життя без обману» дуже цікаво було дізнатись від магістрів, що окрім м’ясної сировини для виробництва, наприклад,  вареної ковбаси  необхідні різноманітні хімічні добавки, інгредієнти, спеціальні суміші і, що можливо зробити ковбасу навіть для вегетаріанців. 

Магістри відповідали різні запитання: які завдання стоять перед сучасним поколінням технологів м’ясного виробництва? Чому постає необхідність виробництва «дешевих» ковбас, сосисок? Які сосиски і ковбаси до вподоби студентству? Як вибрати смачну і корисну ковбасу? Де краще купувати ковбасу? Чи завжди ціна і якість відповідають дійсності? Багато запитань присвячено кольору , зовнішньому вигляду, смаку,безпечності, чинним стандартам, етикетці і т.п. 

Так як тематика лабораторних занять присвячена контролю якості продовольчої сировини і готової м’ясної продукції - Телеканал 1+1, програма «Життя без обману» та  її ведучий  Олексій Душка зі своєю командою  пройшли справжній  «Майстер-клас» у магістрів НУБіП України! Фінальним цікавим і смачним моментом було проведення  органолептичної оцінки та дегустація зразків варених ковбас виготовлених магістрами  за ДСТУ. 

Такі зустрічі стимулюють студентів бути кращими, успішними і надають впевненості , що їх вибраних фах дуже необхідний людству!

Будемо чекати на вихід телепередачі «Життя без обману» за участю наших магістрів та послідуючих «Майстер-класів».

 

Олександр Андрощук,

заступник декана факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК,

зав. лабораторії кафедри технології

м’ясних, рибних та морепродуктів

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook