Наука в теорії, практиці та на міжнародній конференції «Перспективні агронаукові технології»

21 квітня 2016 року

   15 квітня на базі ФГ «Бутенко» (с. Дягова, Менського району, Чернігівської обл.) НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України провів Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективні агронаукові технології».

 

       Партнерами заходу стали більше 10 провідних агрокомпаній, серед яких ННЦ «ІМЕСГ» НААН, УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого, Chervona Zirka Elvorti, ТОВ «АгріЛаб», AgroMonitor, ТОВ «Український аграрний ресурс» виробництво мікродобрив «РОСТОК», ТОВ АПК «Маїс», ТОВ «Хавестер», SmartFarmaing, Спектр, Syngenta, DronUA та інші.
     В останні роки виробництво зернових культур є пріоритетним напрямом у світовому агропромисловому виробництві. Йому надають перевагу також агропромислові підприємства України. На український ринок активно виходять сучасні технології вирощування зернових культур закордонного та вітчизняного виробництва. Їх використання дає можливість значно підвищити ефективність використання наявних технічних ресурсів і агробіологічного стану сільськогосподарських угідь. Тому акумулювання оптимальних, ефективних сучасних технологій для виробництва зернових культур і стало метою конференції. Місце її проведення обрано не випадково. Адже ФГ «Бутенко» – одне з провідних господарств України, яке активно впроваджує інноваційні високоефективні технології виробництва продукції рослинництва.
     Участь у заході взяли більше 100 учасників, переважно керівники агропідприємств, головні агрономи та інженери. 

Учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Перспективні агронаукові технології»

     Робота конференції складалась із двох частин: пленарної та польової демонстрації, що викликало неабияке зацікавлення аудиторії.


Стенд НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК на Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективні агронаукові технології»

     Під час конференції проведені робочі зустрічі та перемовини. З вітальним словом до учасників конференції звернувся керівник ФГ «Бутенко» Олексій Бутенко. Модератором заходу був директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК НУБіП України Валерій Войтюк.

 

     Також до вітального слова приєдналися начальник управління АПР Чернігівської ОДА Сергій Хоботня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич, голова Менської районної ради Олександр Мисник, в. о. голови Менської РДА Валерій Щукін, начальник управління АПР Менської РДА Григорій Слобода.

 

Виступ Валентина Мироненка, заступника директора Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства»


Делегація ТОВ «КУАК» Фанда»

     Конференцію відвідали також представники ТОВ «КУАК» Фанда»: Чжан Чженьхуа, Ню Дунхан, Цзян Хаоян, Вей Течжень.
     Значний інтерес учасників викликав метод дистанційного моніторингу станів рослинних насаджень з метою раціонального використання добрив, створений науковцями кафедр автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка та агрохімії і якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна.
 

     Система, над розробкою якої працював потужний колектив під керівництвом професорів Віталія Лисенка і Анатолія Бикіна, здатна оперативно безконтактно оцінювати стани рослинних насаджень під час вегетації та надавати рекомендації щодо потреби рослин у підживленні. А це вкрай важливо за умови реалізації сучасних технологій у рослинництві і дозволяє програмувати врожай.
     Кожен з учасників мав можливість біля стенду компанії більш детально поінформувати відвідувачів про перспективні технічні новинки.


Директор ТОВ «Хавестер» Володимир Іщук розповів про особливості будови сучасних сівалок точного висіву

Робочі моменти Міжнародної науково-практичної конференції  «Перспективні агронаукові технології»

     Програма проведення польової демонстрації у ході роботи конференції включала: визначення контурів полів та проведення агрохімічного обстеження полів з використання обладнання «АгріЛаб»; внесення додаткових компенсаційних доз мікроелементів виробництва ТОВ «Український аграрний ресурс» (виробництво мікродобрив «РОСТОК») на основі агрохімічного обстеження сільськогосподарських полів; сучасні технології приготування робочих розчинів та позакореневого підживлення сільськогосподарських культур; диференційоване внесення технологічного матеріалу (насіння, мінеральні добрива) на основі даних про агробіологічний стан сільськогосподарських угідь, отриманих у реальному часі, з використанням технічної системи оперативного моніторингу на базі сівалки «ASTRA-6» виробництва ПАТ «Червона зірка»; технологію визначення оперативної вологості грунту з використання обладнання «AgroMonitor»; технології безпілотних літальних апаратів для моніторингу якості виконання технологічних операцій з використанням обладнання DronUA; дистанційний моніторинг стану культури та погодних умов на полі з використанням супутникових систем моніторингу SmartFarmaing.


 

Представлення технології AgriLab у полі

Изображение
Демонстрація роботи сівалки ASTRA-6 з системою технічною системою оперативного моніторингу стану ґрунтового середовища


Технічна системи оперативного моніторингу стану ґ рунтового середовища

Польова демонстрація 16-рядкової сівалки, оснащеної продуктами Precision Planing, агрегатованої з трактором John Deere 8400: Сучасні системи V-Set, V-Drive, Keeton seed firmer, wave vision, delta force, seed sense 20|20 monitor, speed tube

      Під час підведення підсумків роботи конференції учасників відзначено пам’ятними подарунками та дипломами. У свою чергу компанія AgroMonitor та DroneUA вручила НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК подарунковий сертифікат на одну агростанцію Start AM 1 з ідентифікаційним номером ID:000000001. Дане обладнання представляє значний інтерес і буде використано у навчальних цілях під час викладання дисципліни «Система точного землеробства» та у наукових цілях для дослідницької роботи магістрів, аспірантів та докторантів.

     Керівнику фермерського господарства Олексію Бутенку презентували книги «Історія та сучасність Національного університету біоресурсів і природокористування України» та «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ МАШИНИ» за редакцією Дмитра Войтюка.

Олександр Броварець 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook